Suplementi za mišiće, zglobove i kosti

Suplementi

Suplementi za mišiće, zglobove i kosti su popularni dodaci ishrani koji se koriste radi podrške i održavanja zdravlja mišića, zglobova i kostiju. Ovi suplementi su često traženi među sportistima, rekreativcima i osobama koje žele poboljšati svoju fizičku kondiciju.

Vaše kosti, mišići i zglobovi zajedno čine mišićno-skeletni sistem (zajedno sa vašim tetivama, ligamentima i hrskavicom). Kosti pružaju strukturnu komponentu koja štiti vaše unutrašnje organe. Vaši mišići i zglobovi tada omogućavaju kretanje. Podrazumeva se da bez bilo kog elementa ovog sistema ne biste mogli da obavljate dnevne zadatke ili druge aktivnosti u kojima uživate.

Deep Blue Poliphenol Complex

Specijalizovani, patentirani ekstrakt tamjana u kompleksu podržava udobnost mišića i zglobova. Dobro se slaže sa ekstraktima đumbira, kurkumina, resveratrola i drugih polifenola koji smiruju povremene bolove i nelagodnost. Polifenoli su prirodni antioksidansi rastvorljivi u vodi i mogu doći iz različitih izvora. Polifenoli u ovom kompleksu su iz zelenog čaja, crnog vina i soka od grožđa i nara. Više o konceptu Deep Blue polifenola pogledajte ovde.

Preporučena upotreba: Uzimati sa hranom, jednu kapsulu ujutru i jednu uveče. Ili, ako želite, uzmite po potrebi kada osetite nelagodnost.

Bone Nutrient Essential Complex

Žene nastavljaju da grade koštanu masu i dostižu maksimalnu gustinu kostiju u kasnim dvadesetim. Bone Nutrient se sastoji od mešavine vitamina i minerala potrebnih ženama da podrže zdravlje kostiju od adolescencije do menopauze.

Napomena: iako je ovo formulisano da zadovolji specifične potrebe žena za zdravlje kostiju, muškarci takođe mogu da koriste Bone Nutrient da zadovolje svoje potrebe za kalcijumom i magnezijumom.

Preporučena upotreba: Tinejdžeri do odraslih mogu uzimati četiri kapsule dnevno uz hranu.

Phytoestrogen Essential Complex

Prateći dodatak nutrijentima za kosti, fitoestrogen pruža veću podršku zdravim kostima. Održavanje zdravog odnosa metabolita estrogena u telu je od vitalnog značaja za žene. Trenutna istraživanja pokazuju da neravnoteža određenih metabolita može imati negativan uticaj na zdravlje žene (uključujući zdravlje kostiju) kako ona stari.

Fitoestrogeni u ovom dodatku (biljna jedinjenja sa sličnim svojstvima kao estrogen) pomažu kod estrogenih efekata u telu i pomažu u balansiranju hormona.

Preporučena upotreba: Uzimajte jednu do dve kapsule dnevno uz hranu ili po potrebi. Žene koje prolaze kroz menopauzu mogu ga uzimati zajedno sa doTERRA Lifelong Vitality Pack i Bone Nutrientom.

xEO Mega & Microplex VMz

Među ostalim prednostima, xEO Mega posebno ima prednosti za vaše zglobove. To je zahvaljujući omega masnim kiselinama uključenim u formulu. Microplex VMz uključuje kalcijum, magnezijum, cink i vitamin D kako bi vašim kostima pružio najbolju moguću podršku. Veganska verzija ovog dodatka takođe uključuje ova četiri sastojka.

IQ Mega

Dakle, koji od ovih dodataka je dobar za dečija tela koja rastu? IQ Mega, iako je uglavnom poznat po svojim prednostima za mozak, odličan je za podršku zglobovima, zahvaljujući omega-3 masnim kiselinama uključenim u njenom sastavu.

Preporučena upotreba: Uzimajte jednu kašičicu dnevno.

MetaPWR Advantage

MetaPWR Advantage sa kolagenom i NMN ima čistu formulu koja sadrži devet jedinstvenih tipova kolagen tripeptida. Podržava zdravu funkciju kostiju i poboljšava elastičnost, gustinu i čvrstinu kože. Takođe podržava mršave mišiće i vezivno tkivo.

Kolagen je najzastupljeniji protein u telu i ima važne uloge sa svojih 28 različitih tipova. MetaPWR Advantage sadrži devet tipova kolagena:

  • Kolagen tip I se odnosi na lepotu kože.
  • Kolagen tip II je povezan sa zaštitom kostiju i glavni je sastojak hrskavice.
  • Kolagen tip IV je glavni protein bazalne membrane koja povezuje dermis i epidermis i formira mrežnu strukturu koja čini bazalnu membranu fleksibilnom.
  • Kolagen tip V se odnosi na redovnu raspored kolagenskih vlakana i stabilizaciju struktura kolagena tipa I i II.
  • Kolagen tip VI održava mehaničku funkciju u ćeliji, podržavajući i funkciju mišića i integritet ćelijske membrane. Osim toga, ovaj tip kolagena sprečava oksidativna oštećenja i apoptozu.
  • Kolagen tip IX je važna komponenta hrskavice i uglavnom se nalazi u ćelijama hrskavičnih ploča, zglobova i intervertebralnih diskova.
  • Kolagen tip XXV sprečava fibrilaciju beta-amiloidnog peptida.
  • Protein Col1a2 je kolagen fibrilin.
  • Sortiranje vakuloznog proteina 37A uključeno je u rast i diferencijaciju ćelija.

Preporučena upotreba: jedna kesica dnevno razmućena u 150-200ml hladne vode.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali Vaš ugođaj na sajtu. Ukoliko nastavite da koristite naš sajt pretpostavićemo da se slažete sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.