doTERRA Deep Blue Polyphenol Complex
Deep Blue Polyphenol Complex je dijetetski suplement, kao logičan nastavak Deep Blue linije proizvoda. Deep Blue je sinonim za olakšanje od umornih i bolnih mišića. Mešavina eteričnih ulja CPTG kvaliteta i krema za ublažavanje bolova (Rub) doneli su olakšanje ljudima u celom svetu i veoma su cenjeni.
Deep Blue Polyphenol Complex sadrži tamjan, kurkumu, zeleni čaj, đumbir, nar i polifenole iz semenki grožđa i razvijen je da umiri bolne mišiće i smanji druge povremene tegobe. Uzmite po potrebi kada se pojavi nelagodnost ili svaki dan za dugotrajne efekte.
Deep Blue Polifenol complex je jedinstvena mešavina ekstrakta tamjana (Bosvella serrata), kurkume i đumbira. Indijski tamjan se dugo koristio zbog svojih umirujućih svojstava, a koristi se i u tradicionalnoj ajurvedskoj praksi.
Ovaj proizvod sadrži ekstrakt Bosvellia serrata (a ne njeno ulje) za koje je klinički dokazano da podržava funkciju zdravog kretanja mišića i zglobova i ima smirujući efekat na celo telo.
Kao i tamjan, kurkuma se vekovima koristi u ajurvedskoj praksi, a koristi se i kao popularan začin. Nauka podržava umirujući efekat kurkume na preterano korišćene mišiće i zglobove, što je sada priznato širom sveta. Koren đumbira se takođe vekovima koristi kao začin širom Azije zbog svojih zdravstvenih prednosti. Đumbir je bio jedan od prvih začina donetih u Novi svet i dugo se preporučuje zbog svog umirujućeg dejstva.
Primarne prednosti
- Sadrži brzo delujući ekstrakt tamjana koji pomaže u održavanju funkcije mišića i zglobova
- Uključuje zaštićene, standardizovane ekstrakte đumbira, kurkumina, resveratrola i drugih polifenola za ublažavanje povremenih bolova i nelagodnosti
- Može se koristiti u tandemu sa Deep Blue Rub ili Deep Blue umirujućom mešavinom
- Sadrži mešavinu doTERRA Tummi Tamer peperminta, đumbira i semena kima
- HPMC biljne kapsule bez SLS-a
Uputstvo za upotrebu
- Uzmite 2 kapsule sa hranom dnevno ( 1 kapsula ujutru i 1 uveče).

Studije
Chandran, Binu, and Ajay Goel. “A Randomized, Pilot Study to Assess the Efficacy and Safety of Curcumin in Patients with Active Rheumatoid Arthritis.” Phytotherapy research: PTR 26.11 (2012): 1719–1725.
Kizhakkedath, Reji. “Clinical Evaluation of a Formulation Containing Curcuma Longa and Boswellia Serrata Extracts in the Management of Knee Osteoarthritis.” Molecular Medicine Reports 8.5 (2013): 1542–1548.
Pandey, Kanti Bhooshan, and Syed Ibrahim Rizvi. “Plant Polyphenols as Dietary Antioxidants in Human Health and Disease.” Oxidative Medicine and Cellular Longevity 2.5 (2009): 270–278.
Paramdeep, Gill. “Efficacy and Tolerability of Ginger (Zingiber Officinale) in Patients of Osteoarthritis of Knee.” Indian Journal of
Physiology and Pharmacology 57.2 (2013): 177–183.
Scalbert, Augustin, Ian T. Johnson, and Mike Saltmarsh. “Polyphenols: Antioxidants and beyond.” The American Journal of Clinical Nutrition 81.1 (2005): 215S–217S.
Sengupta, Krishanu et al. “Comparative Efficacy and Tolerability of 5-Loxin and Aflapin® Against Osteoarthritis of the Knee: A Double Blind, Randomized, Placebo Controlled Clinical Study.” International Journal of Medical Sciences 7.6 (2010): 366–377.
Shen, Chwan-Li et al. “Dietary Polyphenols and Mechanisms of Osteoarthritis.” The Journal of Nutritional Biochemistry 23.11 (2012): 1367–1377.
Sreekumar, Sreeja et al. “Pomegranate Fruit as a Rich Source of Biologically ActiveFeedback Compounds.” BioMed Research International 2014 (2014):686921.
Vishal, Amar A., Artatrana Mishra, and Siba P Raychaudhuri. “A Double Blind, Randomized, Placebo Controlled Clinical Study Evaluates the Early Efficacy of Aflapin in Subjects with Osteoarthritis of Knee.” International Journal of Medical Sciences 8.7 (2011): 615–622.