doTERRA Deep Blue Polyphenol Complex
Deep Blue Polyphenol Complex je dijetetski suplement, kao logičan nastavak Deep Blue linije proizvoda. Deep Blue je sinonim za olakšanje od umornih i bolnih mišića. Mešavina eteričnih ulja CPTG kvaliteta i krema za ublažavanje bolova (Rub) doneli su olakšanje ljudima u celom svetu i veoma su cenjeni.
Deep Blue Polyphenol Complex sadrži tamjan, kurkumu, zeleni čaj, đumbir, nar i polifenole iz semenki grožđa i razvijen je da umiri bolne mišiće i smanji druge povremene tegobe. Uzmite po potrebi kada se pojavi nelagodnost ili svaki dan za dugotrajne efekte.
Deep Blue Polifenol kompleks je jedinstvena mešavina ekstrakta tamjana (Bosvella serrata), kurkume i đumbira. Indijski tamjan se dugo koristio zbog svojih umirujućih svojstava, a koristi se i u tradicionalnoj ajurvedskoj praksi.
Ovaj proizvod sadrži ekstrakt Bosvellia serrata (a ne njeno ulje) za koje je klinički dokazano da podržava funkciju zdravog kretanja mišića i zglobova i ima smirujući efekat na celo telo.
Kao i tamjan, kurkuma se vekovima koristi u ajurvedskoj praksi, a koristi se i kao popularan začin. Nauka podržava umirujući efekat kurkume na preterano korišćene mišiće i zglobove, što je sada priznato širom sveta. Koren đumbira se takođe vekovima koristi kao začin širom Azije zbog svojih zdravstvenih prednosti. Đumbir je bio jedan od prvih začina donetih u Novi svet i dugo se preporučuje zbog svog umirujućeg dejstva.
Primarne prednosti
- Sadrži brzo delujući ekstrakt tamjana koji pomaže u održavanju funkcije mišića i zglobova
- Uključuje zaštićene, standardizovane ekstrakte đumbira, kurkumina, resveratrola i drugih polifenola za ublažavanje povremenih bolova i nelagodnosti
- Može se koristiti u tandemu sa Deep Blue Rub ili Deep Blue umirujućom mešavinom
- Sadrži mešavinu peperminta, đumbira i semena kima
- HPMC biljne kapsule bez SLS-a
Uputstvo za upotrebu
- Uzmite 2 kapsule sa hranom dnevno ( 1 kapsula ujutru i 1 uveče).
Šta su polifenoli?
Polifenoli su prirodni, snažni antioksidansi rastvorljivi u vodi. Deep Blue Polyphenol Complex pruža jedinstvene prednosti polifenola iz onoga što se smatra nekim od najzdravijih napitaka: zelenog čaja, crvenog vina i soka od grožđa i nara. Mediteranska dijeta je vekovima uključivala crveno vino (resveratrol), a azijska ishrana uključeni zeleni čaj (katehini). Oba su prepoznata kao ključna za dobro zdravlje. Danas su oni predmet nekih najuzbudljivijih istraživanja zdravog starenja i dobrog zdravlja.
Smatra se da je resveratrol odgovoran za francuski paradoks, gde Francuzi uživaju daleko bolje zdravlje srca nego što bi se očekivalo od manje od idealne ishrane i načina života.
Široka lepeza zdravstvenih prednosti zelenog čaja ustanovljena je stotinama godina, a nedavno su naučnici identifikovali njegove katehine – posebno EGCG (epigalokatehin galat) – kao molekule odgovorne za ove prednosti. Ekstrakt zelenog čaja koji se koristi u ovom proizvodu koncentriše dobrotu zelenog čaja za obezbeđivanje ciljanih nivoa katehina. Seme grožđa je poznato po svojim izuzetnim nivoima zaštitnih polifenola, posebno OPC (oligomernih proantocijanidina), koji su moćni antioksidansi.
Nar je još jedan ključni sastojak ovog proizvoda. Često se naziva „svetim voćem“. Punicalagin je identifikovan kao ključni korisni molekul koji stoji iza prednosti nara, ali se njegovi nivoi retko navode na komercijalnom soku ili suplementima od nara. Deep Blue Poliphenol komplex isporučuje jedinstveni ekstrakt ploda nara, standardizovan za isporuku specifičnog nivoa punikalagina, koji pomaže da se osiguraju prednosti ovog moćnog voća. Ovi polifenoli pomažu u neutralizaciji širokog spektra štetnih slobodnih radikala, čime se podržava zdravlje širokog spektra tkiva, organa i sistema u celom telu.*
Deep Blue polifenol kompleks je dizajniran da ponudi neuporedivu prirodnu podršku. Njegova formula vam omogućava da uživate u svim ovim izuzetno moćnim, prirodnim molekulima bez konzumiranja alkohola, kofeina, šećera ili drugih potencijalno štetnih stimulansa.
Često postavljena pitanja
Deep Blue Polifenol kompleks isporučuje botaničke polifenole koji se konzumiraju (i koji se) koriste širom sveta, ključni su sastojci nekih od najzdravijih ishrana i temeljno su proučavani u pogledu njihove bezbednosti.
Preporučujemo vam da pratite predloženu upotrebu jer je dodatak formulisan za efikasnost u predloženoj dozi. Međutim, ne bi trebalo da bude problema sa uzimanjem više od preporučene količine Deep Blue polifenolnog kompleksa, na osnovu njegove bezbednosti.
Deep Blue Polifenol kompleks ne sadrži sastojke koji sadrže gluten
Deep Blue Polifenol kompleks je vegetarijanski dodatak ishrani. Važno nam je da naši sastojci potiču iz kvalitetnih izvora, a to ne znači uvek „sertifikovani organski“. Mnogi sastojci se ne mogu nabaviti sa organskih farmi. Svi naši sastojci su temeljno testirani na zagađivače, pesticide i teške metale kako bi zadovoljili naše standarde visokog kvaliteta i specifikacije.
Ne sadrži!
Oprez
Držati van domašaja dece. Trudnice ili dojilje i osobe sa poznatim zdravstvenim problemima treba da se konsultuju sa lekarom pre upotrebe. Ne koristite ako je zaštitna folija oštećena ili nedostaje.
Studije
- Chandran, Binu, and Ajay Goel. “A Randomized, Pilot Study to Assess the Efficacy and Safety of Curcumin in Patients with Active Rheumatoid Arthritis.” Phytotherapy research: PTR 26.11 (2012): 1719–1725.
- Kizhakkedath, Reji. “Clinical Evaluation of a Formulation Containing Curcuma Longa and Boswellia Serrata Extracts in the Management of Knee Osteoarthritis.” Molecular Medicine Reports 8.5 (2013): 1542–1548.
- Pandey, Kanti Bhooshan, and Syed Ibrahim Rizvi. “Plant Polyphenols as Dietary Antioxidants in Human Health and Disease.” Oxidative Medicine and Cellular Longevity 2.5 (2009): 270–278.
- Paramdeep, Gill. “Efficacy and Tolerability of Ginger (Zingiber Officinale) in Patients of Osteoarthritis of Knee.” Indian Journal of
Physiology and Pharmacology 57.2 (2013): 177–183. - Scalbert, Augustin, Ian T. Johnson, and Mike Saltmarsh. “Polyphenols: Antioxidants and beyond.” The American Journal of Clinical Nutrition 81.1 (2005): 215S–217S.
- Sengupta, Krishanu et al. “Comparative Efficacy and Tolerability of 5-Loxin and Aflapin® Against Osteoarthritis of the Knee: A Double Blind, Randomized, Placebo Controlled Clinical Study.” International Journal of Medical Sciences 7.6 (2010): 366–377.
- Shen, Chwan-Li et al. “Dietary Polyphenols and Mechanisms of Osteoarthritis.” The Journal of Nutritional Biochemistry 23.11 (2012): 1367–1377.
- Sreekumar, Sreeja et al. “Pomegranate Fruit as a Rich Source of Biologically ActiveFeedback Compounds.” BioMed Research International 2014 (2014):686921.
- Vishal, Amar A., Artatrana Mishra, and Siba P Raychaudhuri. “A Double Blind, Randomized, Placebo Controlled Clinical Study Evaluates the Early Efficacy of Aflapin in Subjects with Osteoarthritis of Knee.” International Journal of Medical Sciences 8.7 (2011): 615–622.