Šta je kolagen ?

Kolagen je najzastupljeniji telesni protein i ključna komponenta vezivnog tkiva koje čine tetive, ligamente, mišiće kože i još mnogo toga. Vezivna tkiva daju vašem telu strukturu i snagu. Na primer, ligamenti vašeg kolena se sastoje od kolagena. Oni omogućavaju kolenu da se savija i apsorbuje udarce.

U mladosti telo se sastoji od 30% kolagena, ali ovaj procenat opada sa godinama.

Dopunjavanjem kolagena možete podržati zdravo vezivno tkivo, bez obzira na godine, da izgledate bolje i da se osećate mlađe iznutra.

Postoje 28 tipova kolagena

Postoje 28 poznatih tipova kolagena, od kojih svi imaju različite funkcije i upotrebu u telu. Kako starimo, nivoi kolagena se smanjuju i može dovesti do slabljenja ligamenata i drugih vezivnih tkiva.

Raznovrsnost tipova kolagena u suplementu može obezbediti podršku različitim tkivima u telu, dok je oblik suplementa važan faktor za odabir prema ličnim preferencijama. Visoka bioraspoloživost osigurava efikasnu apsorpciju, a prisustvo peptidskih fragmenata može dodatno poboljšati apsorpciju i iskoristivost kolagena. Razmatranje ovih faktora pomaže vam da izaberete suplement koji najbolje odgovara vašim individualnim potrebama i ciljevima za očuvanje zdravlja vezivnog tkiva.

Sadrži devet jedinstvenih tipova kolagena

Upoznajte doTERRA MetaPWR Advantage

Kolagen u MetaPWR Advantage-u ima veću širinu prednosti i dolazi u pogodnijoj formi od bilo kog drugog proizvoda na tržištu.

Dok većina kolagenskih nutriceutskih proizvoda koristi jedan ili dva tipa peptida kolagena (obično tipovi koji su najrelevantniji za lepotu, elastičnost i bore kože).

MetaPWR Advantage sadrži devet jedinstvenih tipova kolagena od kojih svaki podržava različite biološke sisteme, uključujući snagu kostiju i hrskavice i elastičnost kože.

Kolagen igra važnu ulogu u svojih 28 različitih tipova. Sa našim isporukom ovih devet vrsta, naglašavamo ulogu kolagena u celom telu.

Morski kolagen

 • Kolagen tipa 1 je povezan sa lepotom kože.
 • Kolagen tipa 2 povezan je sa proizvodnjom kostiju i glavna je komponenta hrskavice.
 • Kolagen tipa 4 je glavni protein bazalne membrane koji povezuje dermis i epidermis. To je vaša koža koja formira mrežnu strukturu kako bi bazalna membrana bila savitljiva.
 • Kolagen tipa 5 – povezan sa pravilnim rasporedom kolagenih vlakana – stabilizuje strukture kolagena tipa 1 i tipa 2. Doprinosi kosturnoj matrici, rožnjačnom stromatu, kao i intersticijskoj matrici mišića, jetre, pluća i posteljice.
 • Kolagen tipa 6 reguliše funkciju mišića i stabilizuje ćelijske membrane, inhibirajući ćelijsku apoptozu i oksidativni stres. Glavna komponenta mikrofibrila u elastičnim vlaknima i u većem broju tkiva uključujući hrskavicu, kožu, krvne sudove, rožnjaču, placentu, matericu, cilijarno telo, šarenicu i druga.
 • Kolagen tipa 9 je važna komponenta hrskavice i uglavnom se distribuira u ćelijama hrskavice, zglobova i intervertebralnih diskova.
 • Kolagen tipa 25 inhibira fibrilaciju amiloidnog beta peptida – Podržava normalno starenje mozga
 • Protein Col1a2 je kolagen fibrilin.
 • Vakuolarni protein koji pripada porodici 37A – on igra ulogu u rastu i diferencijaciji ćelija.

Koliko god da je ovaj niz tipova kolagena neverovatan, vaše telo mora da ih apsorbuje da bi koristio njihove prednosti. Termin bioraspoloživo se odnosi na ovaj princip apsorpcije.

Bioraspoloživost kolagena u MetaPWR Advantage

Kada vaše telo apsorbuje i koristi suplement ili hranljivu materiju, smatra se bioraspoloživim. Sistem isporuke suplementa je ključan za njegovu bioraspoloživost i stabilnost njegovih aktivnih sastojaka.

Na kraju krajeva, kakva je korist uključiti visokokvalitetne, skupe sastojke u proizvod ako se kuvaju tokom procesa pasterizacije?

U tome leži jedan od izazova sa tečnim proizvodima. Proces koji se koristi za sterilizaciju sistema za isporuku na bazi vode eliminiše štetne bakterije ali i korisne aktivne sastojke kao što su vitamini, flavonoidi i polifenoli.

Morski kolagen

Zašto je ovaj kolagen u obliku praha?

Neki od ovih delikatnih sastojaka su deo onoga što MetaPWR Advantage čini tako jedinstvenim i efikasnim. Obezbeđivanjem ovog proizvoda u obliku praha izbegavamo šećere i pasterizaciju, poboljšavamo opštu stabilnost sastojaka, pa čak i ekološku kompatibilnost.

Kolagen u prahu koji se pomeša sa vodom neposredno pre nego što ga uzmete veoma je efikasan za apsorpciju i preferira vaše telo.

Pored toga što je u prahu, doTERRA kolagen je takođe hidrolizovan, što znači da je isečen na specifične peptidne fragmente, što dramatično povećava biodostupnost.

Drugi proizvodi kolagena na tržištu – bilo da su iz životinja ili iz morskih izvora – obično imaju sadržaj tripeptida od 15 do 35%.

MetaPWR Advantage kolagen sadrži više od 70% tripeptidnih fragmenata za superiornu apsorpciju. U nekim slučajevima, pokazalo se da se 12 puta bolje apsorbuje!

Sinergija sastojaka

MetaPWR Advantage kombinuje snagu morskog kolagena, NMN i 10 drugih sinergističkih sastojaka za poboljšanje integriteta ćelije i dugovečnost zdravlja. Može da mobiliše ogromnu energiju!

kolagen sa +11 sastojaka

Sa ovih 12 sinergijskih sastojaka koji međusobno deluju i obezbeđuju ćelijama sve što im je potrebno da podrže ćelijski integritet.

 1. Hijaluronska kiselina
  Pospešuje zdraviju, elastičniju kožu.
 2. NADH 5
  Može povećati NAD+ u telu, prema prekliničkim studijama.
 3. Nikotinamid mononukleotid (NMN)
  Može povećati NAD+ u telu, prema prekliničkim studijama.
 4. Ekstrakt crvene pomorandže
  Podstiče antioksidativnu aktivnost.
 5. Morski kolagen
  Jača kožu, zglobove i vezivna tkiva, podržavajući pokretljivost i elastičnost.
 6. MetaPWR Metabolički blend
  Smanjuje želje za hranom i može inhibirati rast masnih ćelija.
 1. Rezveratrol
  Može povećati NAD+ u telu, prema prekliničkim studijama.
 2. Ekstrakt ploda Hippophae rhamnoides
  Podstiče antioksidativnu aktivnost.
 3. Ekstrakt ružičaste jabuke
  Podstiče antioksidativnu aktivnost.
 4. Fitoceramidi
  Podstiču zdravo starenje ćelija i čvrstinu kože.
 5. Liposomalni vitamin C
  Pruža antioksidativne beneficije imuniteta i može stimuliati biosintezu kolagena.
 6. Biotin
  Podstiče zdravu upotrebu masti, ugljenih hidrata i aminokiselina, podržavajući kosu, kožu i nokte.

Mogući ishodi uključuju:

 • Sporije biološko starenje
 • Zategnutija, elastičnija koža
 • Efikasnije kognitivno funkcionisanje
 • Više mršavih mišića i vezivnog tkiva
 • Više energije
 • Bolji metabolizam
 • Zdravije srce
 • Bolji krvni pritisak

Ovaj proizvod može da zameni kolagen, koji je od vitalnog značaja za tkiva, i da podrži prirodnu proizvodnju NAD+ u telu, a takođe pomaže da se uspori pojava unutrašnjih i spoljašnjih znakova starenja.

Podržava metabolizam, pomaže u održavanju zdravlja srca, doprinosi blagotvornom uticaju na krvni pritisak.

Nadam se da ste dobili odgovor na pitanje ŠTA JE KOLAGEN

Kada pažljivo razmatrate svoj izbor kolagenskog suplementa, pridržavanje ovih smernica može vam pomoći da donesete informisane odluke i ostvarite najbolje koristi za svoje zdravlje:

 1. Koliko tipova kolagena sadrži preparat?
 2. Da li je dostupan u obliku praha ili tečnosti?
 3. Koliko efikasno se apsorbuje?
 4. Da li preparat nudi dodatne prednosti?

MetaPWR Advantage je revolucionarni dodatak ishrani u prahu koji Vi aktivirate kada ga pomešate sa vodom. Koristite ga svakodnevno da usporite znake biološkog starenja i produžite životni vek svog zdravlja, bez obzira na vaše trenutne godine.

Na tržištu ne postoji ništa što bi moglo da se uporedi s ovim izuzetnim kolagenskim proizvodom!

Ovaj fantastičan proizvod je deo porodice doTERRA MetaPWR sistema za  metaboličko zdravlje.