Eterično ulje lavande

Usuđujem se da kažem da je eterično ulje lavande najpoznatije eterično ulje na svetu. Lavandu možete voleti ili jednostavno ne volite. Bez obzira na to kako vam se sviđa njen miris, dobro je znati sledeće o njoj: to je eterično ulje sa veoma širokim spektrom delovanja, od neprijatnosti na koži do respiratorne nelagodnosti, umirujućih svojstava i sve do boljeg sna.

Eterično ulje lavande, poreklom iz rodne Evrope, smiruje i balansira. Popularno korišćena za ublažavanje napetosti i stresa tokom radnog dana, lavanda takođe može da podstakne miran noćni san i umiri nervozne bebe.

Za šta je dobro ulje lavande?

Eterično ulje lavande je dobro za neprijatnoste na koži, respiratorne nelagodnosti, ima umirujućih svojstava. Ulje lavande poseduje veoma širok spektar delovanja. Pročitajte moje savete za upotrebu:
Difuziranje. Volim da koristim lavandu u difuzeru, ponekad samu, a drugi put je mešam u različitim kombinacijama (tamjan, nana, metvica i citrusi). Najčešće je deo večernje rutine, ali kada kod kuće postoji bilo kakva respiratorna nelagodnost ili stresne situacije, to je uvek prvi izbor.
Respiratorna nelagodnost. Nanosim lavandu pomešanu sa osnovnim frakcionisanim kokosovim uljem na predelu grudi i lopatica. Nekoliko puta zaredom. Često ga kombinujem sa eteričnim uljem tamjana i za ove svrhe. Posebno je deo večernje i noćne rutine.
Nelagodnost nakon ujeda insekata. Lavanda smiruje ubod i svrab. Takođe dobro funkcioniše u kombinaciji sa mešavinom eteričnih ulja Purify.
Dodajem ga u repelente (TerraShield), jer odbija krpelje i druge insekte.
– U sprej bocu (50 ml) dodam oko 30 kapi lavande i isto toliko peperminta a ostatak dopunim sa vodom. Odlično letnje osveženje koje rashlađuje i olakšava disanje, pogodno i posle sunčanja. Prskate ga po celom telu, čak i nanošenjem na tabane sistemski hladi celo telo.
– Nekoliko kapi lavande pomešam sa sapunom, koji zatim umešam u vodu i pripremim opuštajuću kupku.
Lavanda umiruje kožu na mnogo načina, čak i nakon depilacije. I kada je koža nadražena, oštećena, izgorena.
– Mnogo puta završi na kuglicama mašine za sušenje veša. Posebno kada sušite posteljinu i peškire.
Kada imam neugodnost u glavi, nanesem je na slepoočnice i potiljak.
Ne ostaje skriveno ni u kuhinji. Bela čokolada sa lavandom i limetom ili osvežavajuća letnja pića sa lavandom, ili med i lavanda. Zavisi od količine, da li samo umočimo čačkalicu u eterično ulje, ili nam je potrebna cela kap ili dve.
Lavanda je kraljica umirivanja. Zato često sleće na dlanove, gde duboki udisaji smiruju telo, um i čistu samosvest.
Deo je tehnike Aromatouch masaže i nezaobilazan je u klasičnim masažama.

Šta je zamena za ulje lavande?

Ne postoji način da se sprijateljite sa lavandom, ali želite njene efekte? Onda on ima rešenje za vas. Zove se Petitgrain eterično ulje koji se destiluje iz listova i grančica drveta gorke pomorandže.

Etericno ulje lavande

Saveti za upotrebu:

  • Za miran san, raspršite ulje lavande pre spavanja da biste smirili um i stvorili mirno okruženje.
  • Uzmite interno da biste smanjili anksioznost.*
  • Koristite u kuvanju da omekšate arome citrusa i da dodate ukusne dodatke marinadama, pekarskim proizvodima i desertima.
  • Možete dodati lavandu u večernju kupku da biste uklonili dnevne brige ili stavite kap na jastuk noću.
  • Osvežite svoj ormar za posteljinu, dušek, automobil ili vazduh kombinovanjem lavande sa vodom u spreju.
  • Držite bocu lavande pri ruci da biste umirili povremene iritacije kože.

Za šta je još dobro ulje lavande?

Eterično ulje lavande podržava imuni sistem, nervni sistem i kardiovaskularni sistem.* Kada se koristi lokalno, lavanda može pomoći da koža i vlasište izgledaju čisti i zdravi. Takođe može da umiri manje iritacije i ugrize kože. Lavanda pomaže u ublažavanju osećaja anksioznosti i može biti posebno umirujuća u vreme stresa. Izaziva osećaj samosvesti i opuštenosti.

Kako se može koristiti ulje lavande?

Raznovrsna upotreba esencijalnog ulja lavande čini ga savršenim za držanje pri ruci za lokalnu, unutrašnju i aromatičnu upotrebu. Koristite Lavender Touch Roll On za zgodnu lokalnu upotrebu. Samo ili kao deo mešavine, esencijalno ulje lavande pruža prednosti ljudima svih uzrasta.

doTERRA eterično ulje lavande je najčistije na tržištu

Istraživanja iz Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analisis pokazuju da je 2/3 ulja lavande na tržištu kontaminirano i lošijeg kvaliteta. U međuvremenu, studija prepoznaje doTERRA eterično ulje lavande kao najviši kvalitet i zlatni standard prema kojem se mere sva druga ulja lavande.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali Vaš ugođaj na sajtu. Ukoliko nastavite da koristite naš sajt pretpostavićemo da se slažete sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.