Eterično ulje lavande

Eterično ulje lavande, poreklom iz rodne Evrope, smiruje i balansira. Popularno korišćena za ublažavanje napetosti i stresa tokom radnog dana, lavanda takođe može da podstakne miran noćni san i umiri nervozne bebe.


Saveti za upotrebu:

  • Za miran san, raspršite ulje lavande pre spavanja da biste smirili um i stvorili mirno okruženje.
  • Uzmite interno da biste smanjili anksioznost.*
  • Koristite u kuvanju da omekšate arome citrusa i da dodate ukusne dodatke marinadama, pekarskim proizvodima i desertima.
  • Možete dodati lavandu u večernju kupku da biste uklonili dnevne brige ili stavite kap na jastuk noću.
  • Osvežite svoj ormar za posteljinu, dušek, automobil ili vazduh kombinovanjem lavande sa vodom u spreju.
  • Držite bocu lavande pri ruci da biste umirili povremene iritacije kože.

Za šta se koristi ulje lavande?

Eterično ulje lavande poznato je po svojim umirujućim i balansirajućim svojstvima. doTERRA eterično ulje lavande se destiluje iz sveže ubranih cvetnih vrhova biljke prave lavande (poznate i kao engleska lavanda) sa farmi lavande u Bugarskoj, Francuskoj i drugim delovima sveta. Iako se često koristi pred spavanje, eterično ulje lavande podjednako smiruje tokom dana. Lavanda se popularno koristi za ublažavanje osećaja napetosti i podsticanje osećaja mentalne jasnoće i fokusa.

Za šta je još dobro ulje lavande?

Eterično ulje lavande podržava imuni sistem, nervni sistem i kardiovaskularni sistem.* Kada se koristi lokalno, lavanda može pomoći da koža i vlasište izgledaju čisti i zdravi. Takođe može da umiri manje iritacije i ugrize kože. Lavanda pomaže u ublažavanju osećaja anksioznosti i može biti posebno umirujuća u vreme stresa. Izaziva osećaj samosvesti i opuštenosti.

Kako se može koristiti ulje lavande?

Raznovrsna upotreba esencijalnog ulja lavande čini ga savršenim za držanje pri ruci za lokalnu, unutrašnju i aromatičnu upotrebu. Koristite Lavender Touch Roll On za zgodnu lokalnu upotrebu. Samo ili kao deo mešavine, esencijalno ulje lavande pruža prednosti ljudima svih uzrasta.