Esencijalno ulje citronele

Smetaju vam bube? Iritiraju vas insekti? Želite da ih odbijete nečim što je bezbedno i prirodno? Citronela je ulje za vas.


 

Saveti

  • Za „uradi sam“ esencijalno ulje protiv insekata, stavite nekoliko kapi citronele u bočicu sa raspršivačem sa frakcionisanim kokosovim uljem i esencijalnim uljima kedrovine, arborvitae, limunske trave, nane ili peperminta po izboru.
  • Difuzirajte ili nanesite lokalno da biste odbili komarce.
  • Dodajte nekoliko kapi u vodu za čišćenje površina.
  • Stavite kap u svoj šampon ili balzam za sjajan, miris i bolje čišćenje.

Za šta se koristi ulje citronele?

Ulje citronele je poznato po svojoj sposobnosti da prirodno odbija insekte. Ovo je jedna od njegovih najčešćih i najmoćnijih upotreba. Takođe se može koristiti za čišćenje zbog hemijskih sastojaka citronellala i geraniola.

Citronela

Kako da koristite esencijalno ulje citronele

Citronelu možete koristiti kao prirodni repelent protiv insekata na različite načine. Difuzna citronela je odličan način za odbijanje insekata, posebno tokom roštiljanja na otvorenom ili letnje zabave.

Lokalna primena esencijalnog ulja itronele je još jedan način da se koristi kao prirodni repelent. Ako ga koristite lokalno, obavezno ga razblažite frakcionisanim kokosovim uljem ili drugim osnovnim uljem da biste smanjili osetljivost kože na minimum. Nosečno ulje kao što je frakcionisano kokosovo ulje takođe pomaže da miris citronele duže ostane na vašoj koži, čineći ga efikasnijim kao repelent. Nanesite na zglobove, vrat, gležnjeve ili druga željena područja.

Kako miriše ulje citronele?

Eterično ulje citronele ima moćnu, svetlu aromu. Iako nije ulje citrusa – citronela je visoka trava poreklom iz Azije – ima svež, limunasti ton mirisa.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali Vaš ugođaj na sajtu. Ukoliko nastavite da koristite naš sajt pretpostavićemo da se slažete sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.