Geraniol i zdravlje debelog creva

Geraniol

Jedan od glavnih sastojaka eteričnih ulja ruže i geranijuma je monoterpenski alkohol geraniol. Egipatski istraživači su objavili septembra 2015) svoje nalaze, iz eksperimentalne nekliničke studije, da oralno unešen geraniol pozitivno utiče na više biohemijskih puteva u debelom crevu. Ovi putevi su uključeni u održavanje zdravlja ćelija debelog creva. Nije iznenađujuće da je ulje geranijuma jedno od ulja u mešavini za detoksikaciju Zendocrine.

Važan aspekt zdravlja probave je mikrobna ravnoteža u debelom crevu. Neverovatno, ali postoji preko 10 miliona različitih vrsta bakterija u debelom crevu. Mnoge od ovih bakterija su korisne; neki nisu. Odgovarajuća ravnoteža različitih vrsta bakterija u crevima je ključna za zdravlje debelog creva i probave. U preliminarnoj pretkliničkoj studiji, italijanski istraživači su otkrili da uneseni geraniol efikasno podržava zdravu mikrobnu ravnotežu (mart 2016). Poznato je da geraniol, glavna komponenta eteričnih ulja ruže i geranijuma, podržava zdravlje debelog creva.


Članci ovog bloga zasnovani su na različitim naučnim izvorima. Mnoge od navedenih studija su preliminarne i potrebna su dalja istraživanja da bi se steklo bolje razumevanje nalaza. Neki članci nude višestruke poglede na opšte zdravstvene teme i nisu zvanični stav doTERRA-e.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali Vaš ugođaj na sajtu. Ukoliko nastavite da koristite naš sajt pretpostavićemo da se slažete sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.