Difuziranje eteričnih ulja

Difuziranje eteričnih ulja je raspršivanje ulja po prostoriji. Nema lepšeg osećaja od ulaska u dom koji miriše na svežinu, prirodu, koji vas samo poziva u prostor i stvara lepu, opuštenu, prijatnu atmosferu. To je ono što doTERRA difuzori mogu učiniti ako ih počastite najčistijim doTERRA uljima na svetu.

Osnove difuzije eteričnih ulja po prostoriji

Difuzor je uređaj koji razbija eterična ulja u mikročestice i zatim ih raspršuje po prostoriji u obliku magle. Kada ih udahnemo, dolaze u kontakt sa nosnim živcima koji ih šalju direktno u mozak, tačnije u limbički deo mozga koji je zadužen za emocije, pamćenje…

Difuzor je neizostavan dodatak vašem domu. Difuziranje eteričnih ulja vam pruža priliku da budete kreativni, testirate ulja i vidite kako različiti mirisi i kombinacije utiču na vas. Dovoljno je samo 20-30 minuta raspršivanja eteričnog ulja po prostoriji, ali difuzor se može sigurno i bezbrižno koristiti i duže vreme (nekoliko sati, pa čak i celu noć).

Savet: Ako želite da isprobate mešavinu pre nego što je stavite u difuzor, skinite čepove sa jedne, dve ili tri bočice ulja, držite ih u jednoj ruci i nekoliko puta ih pomirišite. Tako ćete brzo saznati kakav miris možete očekivati od difuzora.

Zašto je kvalitet eteričnog ulja važan

Sa zahvalnošću i zadovoljstvom primećujem da sve više porodica iz svojih domova izbacuje sintetičke mirise, sintetičke osveživače prostora, mirisne sveće, toaletne vodei slično i zamenjuje ih difuzorima ili domaćim proizvodima od eteričnih ulja. Dakle, imaju jako dobar razlog. Sintetički mirisi veliki su poremećaj našeg telesnog sistema. Ne samo da su štetni, već jako opterećuju naše telo toksinima.

Ali oprez. Važan je i kvalitet i čistoća eteričnog ulja. Kao što su mirisi za dom sintetički, tako su i mnoga i većina eteričnih ulja na tržištu. Sadrže aditive, dodane filere, sintetičke sastojke i tako dalje. Stoga budite sigurni da po prostoriji raspršujete stvarno čista i proverena eterična ulja jer inače činite više štete nego koristi. Učinite korišćenje zaista sigurnim za celu porodicu.

Difuzor je dobar izbor za Vas ako želite:

  • Poboljšajte san
  • Ojačati imunološki sistem
  • Očistite vazduh od sezonskih i uticaja okoline
  • Očistite disajne puteve
  • Pospešite opuštanje, otklonite napetost
  • Poboljšajte raspoloženje i energiju u sobi
  • Emocionalna podrška u raznim situacijama
  • Namirišite svoj dom prirodno
  • Bolje blagostanje na poslu
Difuzori za eterična ulja
Šta da uradim ako nemam difuzer za eterična ulja?

Ako (još) nemate (dobar) difuzer, možete se pomoći i na ovaj način:
– Jednostavno otvorite bočicu eteričnog ulja i udišite izravno iz bočice ili čepa.
– Ulijte kap u dlan, protrljajte dlanove, napravite čašicu i držite je ispred nosa i usta dok zatvorite oči. Duboko udahni.
– Nekoliko kapi nakapajte na šal, aroma narukvicu i uživajte u mirisu i efektima koje donosi.
Možete kupiti difuzer za eterična ulja sa kojim će te sigurno biti zadovoljni.

Da li raspršivanje eteričnih ulja bezbedno za celu porodicu?

Eterična ulja su vrlo koncentrisana, pa vam je potrebna samo vrlo mala količina eteričnog ulja da biste postigli željene rezultate. 

Difuziranje eteričnih ulja je bezbedno za celu porodicu sve dok su ta eterična ulja zaista čista i 100% čista. Ako niste sigurni u čistoću eteričnog ulja, posavjetujte se sa proizvođačem čije eterično ulje koristite. 100% čista doTERRA eterična ulja takođe su sigurna za trudnice, bebe i malu decu. Za ove skupine koristimo nežna eterična ulja, naravno prilagođavamo količinu i vreme prskanja.

Ako u nekom trenutku ili u nekom stanju eterično ulje ima iritirajući učinak na vas, prestanite koristiti aromatično ulje. Prozračite prostoriju i pronađite drugo, nežnije eterično ulje. Posebno su poželjni difuzori koji imaju time setting. Omogućuju vam da ih koristite čak i noću. Ili se sami isključe ili prskaju svakih 5 minuta.

Šta je sa domaćim životinjama?

Mačke i štenci imaju puno izraženiji njuh. Stoga raspršivanje eteričnih ulja za njih može biti stresnije nego što mislimo. Najvažnije je životinju upoznati sa eteričnim uljem i dati joj priliku da se povuče ako joj miris ne odgovara. Vrata su dovoljno otvorena da se povuku u susednu sobu.

Kod štenaca izbjegavajte eterična ulja breze, čajevca, šaša, origana, cimeta, klinčića, ruzmarina i majčine dušice.

Mačke bi trebale izbegavati bosiljak, brezu, eukaliptus, komorač, čajevac, origano, paprenu metvicu, mladi luk, ruzmarin, agrume i kopar.

Iskustva vlasnika pasa i mačaka pokazuju da eterična ulja na njih imaju izuzetno dobar učinak, čak i ona koja se možda ne preporučuju. Ipak, dobro je znati kada treba biti posebno oprezan.

Difuzori koji će vaš dom pretvariti u pravu bajku

Možemo birati između mnogih dizajna i funkcija, kao što je terapija bojama, bez svetla, električni ili bežični, i difuzor sa kombinacijom ovlaživača. Reciklirani materijali, visokokvalitetna plastika bez BPA, i iznad svega, oni tako lepo rasprše naša ulja u prostoriju.

doTERRA Volo difuzor dolazi u završnici od oniksa i mermera, savršen za svaku prostoriju u domu ili kancelariji. Ima opcione postavke svetla: bez svetla, toplo i svetlo ćilibarno.
doTERRA Volo difuzor dolazi u završnici od oniksa i mermera, savršen za svaku prostoriju u domu ili kancelariji. Ima opcione postavke svetla: bez svetla, toplo i svetlo ćilibarno.
Spoljna školjka doTERRA Roam difuzora je napravljena od prirodnog, poliranog brušenog kamena, što ovaj difuzor čini jedinstvenim. Ima ugrađenu punjivu bateriju i priključnu stanicu za punjenje što ga čini bežičnim i prenosivim.
Pod uticajem prirode, doTERRA Lumo difuzor ima bazu od javorovog drveta i nekoliko podešavanja osvetljenja inspirisanih prirodnim elementima.
doTERRA Pilot difuzor je prenosivi difuzor koji može da ide svuda gde radite – u automobilu, na posao ili oko kuće.
doTERRA Petal difuzor je mali i lak za upotrebu! Njegovo opuštajuće, meko, belo ambijentalno svetlo čini ga idealnim za noćno difuziranje.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali Vaš ugođaj na sajtu. Ukoliko nastavite da koristite naš sajt pretpostavićemo da se slažete sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.