Kako eterična ulja pomažu uspavljivanje deteta

Uspavljivanje deteta

Uspavljivanje deteta može predstavljati izazov, ali je od suštinskog značaja da mališani dobiju dovoljno sna svake noći.

Deca ubrzano rastu, a kvalitetan san je ključan za njihov pravilan fizički i mentalni razvoj.

Eterična ulja mogu biti vrlo koristan dodatak u rutini uspavljivanja deteta, pomažući im da se smire i pripreme za miran san.

Saveti za uspavljivanje deteta

Ustoličite umirujuću rutinu za uspavljivanje vašeg mališana

Svi znamo koliko je važan san, ali katkad pomaganje deci da zaspe može biti izazovno. Ključ za slatke snove kod mališana leži u kreiranju rutine za uspavljivanje i doslednom pridržavanju iste.

To može obuhvatiti čitanje priče, isključivanje elektronike sat vremena pre odlaska na spavanje, puštanje umirujuće muzike i difuziju nežnih eteričnih ulja u dečjoj sobi.

Nema univerzalne formule za savršenu rutinu spavanja kod dece, stoga preporučujemo eksperimentisanje i prilagođavanje prema reakcijama vašeg deteta.

Kada pronađete ono što najbolje deluje, trudite se održavati doslednost.

Imati predvidljivu rutinu pred spavanje pomaže detetu da se smiri bez nepotrebnog stresa, grčenja i olakšava usađivanje zdravih spavaćih navika za celokupan život.

Koja eterična ulja su dobra za san?

Eterična ulja mogu biti moćan deo dečje rutine odlaska na spavanje. Koriste se hiljadama godina zbog svojih umirujućih i umirujućih svojstava, koja pomažu da se um i telo opuste.

Jedinstvena hemijska svojstva koja se nalaze u određenim erteričnim uljima čine ih korisnim za promovisanje okruženja pogodnog za spavanje.

Hemijski sastojak linalol je posebno koristan za održavanje mirnog sna. Lavanda i petitgrein uključuju linalol u svoju hemiju. Još jedan hemijski sastojak koji je posebno koristan za smirenje i opuštanje su estri.

Lavanda je odličan izbor, zajedno sa rimskom kamilicom, kedrovinom, vetiverom i bergamotom.

Kako koristite eterična ulja za pomoć pri spavanju?

Lavanda, rimska kamilica i petitgrain ističu se među ostalim eteričnim uljima za spavanje. Mogu se koristiti aromatično, lokalno i interno za pomoć pri spavanju, što ih čini izuzetno raznovrsnim.

Raspršite ih u dečijoj sobi pre spavanja, stavite kap na jastuk ili dodajte kap u čašu biljnog čaja ili toplog mleka pre spavanja.

doTERRA Serenity je umirujuća i opuštajuća mešavina koja je formulisana da vam pomogne da zaspite prirodno tako što promoviše mirno okruženje za spavanje. Raspršite doTERRA Serenity ili nanesite na dno stopala noću da biste smirili nemirno dete.

Šta mogu učiniti da pomognem svom detetu da zaspi?

Mnogi istraživači veruju da masaža deteta pre spavanja može pomoći da lakše zaspi. doTERRA Touch lavanda i tamjan su unapred razređeni i savršeni za upotrebu kod dece. Koristite u umirujućoj masaži kao deo rutine vašeg deteta pred spavanje. Možete pokušati da svom detetu pružite AromaTouch masažu ruke sa jednim od omiljenih opuštajućih ulja vašeg detet.

Eterična ulja iz ovoga članka

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali Vaš ugođaj na sajtu. Ukoliko nastavite da koristite naš sajt pretpostavićemo da se slažete sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.