Eterično ulje smilja

Ulje smilja sa slatkim medom obnavlja kožu i smiruje um. Primenjen lokalno, smilja promoviše čist ten i umiruje kada se koristi u masaži. Kada se uzima interno, nudi snažnu podršku digestivnom, imunološkom, nervnom i kardiovaskularnom sistemu.

Ulje smilja – saveti za upotrebu

  • Nanesite lokalno da biste smanjili pojavu fleka, smanjili pojavu bora i promovisali blistav, mladalački ten.
  • Pomešajte nekoliko kapi esencijalnog ulja Helichrisum i Lavande sa doTERRA frakcionisanim kokosovim uljem za ublažavanje rana nakon brijanja.
  • Umasirajte u slepoočnice i zadnji deo vrata za umirujući osećaj.

Šta je smilja?

Helichrysum italicum je planinski divlji cvet iz porodice marjetica koji ima tanko, srebrnasto lišće i žute cvetove. Za razliku od mnogih biljaka, samo cvetovi daju mirisno eterično ulje, čineći smilja dragocenim. Za proizvodnju 5ml esencijalnog ulja smilja potrebno sakupiti je 2kg cvetova.

Eterično ulje doTERRA Helichrisum dolazi iz Albanije i sa Korzike (Francuska). Potiče od Helichrisum italicum — vrste smilja koja je najcenjenija zbog svog ulja. Pored smilja, doTERRA takođe nabavlja eterična ulja lovorovog lista, bobica kleke i Viteka iz Albanije, koja otvaraju i održavaju radna mesta u ruralnim oblastima. Nabavkom iz Albanije, doTERRA podržava etičku praksu nabavke koja poljoprivrednicima obezbeđuju pravičan, stabilan prihod. Od višegodišnjih ugovora do renoviranja školskih kupatila, doTERRA je posvećena poboljšanju okolnosti u kojima proizvođači i njihove porodice rade i žive.

 

Da li se sme staviti eterično ulje smilja na lice?

Smilja je omiljeno ulje za ten i često se uključuje u proizvode protiv starenja kože. Promoviše zdravu, blistavu kožu i smanjuje pojavu bora, sitnih linija i fleka. Nanesite doTERRA Helichrysum ulje na lice kako biste smanjili pojavu bora i podstakli blistav, mladalački ten. Takođe pomaže u smirivanju manjih iritacija kože, kao što je nakon izlaganja suncu ili brijanja.

Primarni sastojak smilja je neril acetat, za koji se u eksperimentalnim istraživanjima pokazalo da je efikasan za smanjenje iritacije kože. Neril acetat podržava kožu zdravog izgleda i smanjuje pojavu fleka i bora. Eterično ulje smilja je takođe bogato acetofenonima i floroglucinolima, supstancama koje podržavaju zdrav izgled kože kada se primenjuju lokalno.

Da li se ulje smilja sme popiti ?

doTERRA Helichrysum eterično ulje sme se popiti. Poseduje CPTG sertifikat koji potvrđuje čistoću proizvoda. Što u praksi znači da proizvod ne sadrži štetne sajstojke (npr. pesticide, sintetičke molekule) samo čisto eterično ulje. Kada se uzima interno, ulje smilja može pomoći u promovisanju zdravog metabolizma i podržati zdravlje probavnog, imunološkog, nervnog, respiratornog i kardiovaskularnog sistema. Sipajte dve kapi esencijalnog ulja u šolju vode ili koristite veganske kapsule.


Da li ste spremni da kupite svoju bocu ulja smilja? Posetite stranicu esencijalnog ulja doTERRA Helichrisum i naručite već danas. doTERRA obezbeđuje kvalitet svake boce ulja od selekcije biljaka, do berbe, preko destilacije i CPTG® testiranja. Kada kupujete doTERRA eterično ulje, imaćete zadovoljstvo da znate da su potencija i moć ulja očuvane i zaštićene pružajući vam proizvod najvišeg kvaliteta.

doTERRA Helichrysum ulje →

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali Vaš ugođaj na sajtu. Ukoliko nastavite da koristite naš sajt pretpostavićemo da se slažete sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.