Ulje za rast kose i brade

Ulje za rast kose i kod muškaraca ulje za rast brade postalo je izuzetno popularno u posljednje vreme. Nažalost, potpuno prirodne proizvode ne možete naći na policama dragerija.

Kod kuće možemo stvoriti savršeno ulje za poticanje rasta kose uz prave sastojke te postići izvanredne rezultate.

Stimulativno ulje za rast kose

Eterična ulja su ključni faktori koji jačaju folikule kose, poboljšavaju cirkulaciju i potiču rast.

Danas ćemo istražiti četiri moćna eterična ulja – lavandu, geranijum, ilang-ilang i ruzmarin. Kombinovaće ih sa frakcionisanim kokosovim uljem kako bismo stvorili efikasno ulje za rast kose i brade. Frakcionisano kokosovo ulje je posebno zato što je lagano, ne ostavlja masne tragove i lako se apsorbuje, čineći ga idealnim nosačem za eterična ulja.

Recept za blend za rast kose i brade

Potrebno vreme: 5 minuta

Za ovaj recept će nam biti potrebno: bočica za eterično ulje sa roll kapicom od 10ml. doTERRA eterična ulja: lavanda, geranijum, ilang-ilang i ruzmarin, frakcionisano kokosovo ulje.

 1. Priprema sajstojaka

  Uzmite bocu od 10ml i skinite zatvarač sa kuglicom i spremite sastojke.

 2. Dodajte sastojke

  Sipajte u bocu sledeća ulja:
  4 kapi Lavanda eteričnog ulja
  ✨ 2 kapi Geranijum eteričnog ulja
  4 kapi Ilang-Ilang eteričnog ulja
  1 kap Ruzmarin eteričnog ulja
  ✨ Dopunite bocu sa Frakcionisanim kokosovim ulje do 90%.

 3. Dobro promućkajte

  Vratite kuglični aplikator na svoje mesto i zatvorite bocu. Pažljivo promućkajte bočicu kako biste sjedinili sastojke.

 4. Aplikacija – Promućkajte pre svake upotrebe

  Utrljajte malu količinu između prstiju i prođite kroz kosu kako biste poboljšali njen sjaj, glatkoću, volumen i miris.
  Potrebna vam je samo mala količina!

Eterično ulje lavande

Lavanda je poznata po svom umirujućem mirisu i svojstvima koja poboljšavaju cirkulaciju. Kada se koristi za stimulaciju rasta kose, lavanda ne samo da opušta i umiruje kožu, već i podstiče rast kose tako što hrani folikule i održava ih zdravim.

Eterično ulje geranijuma

Geranijum je cvetno ulje koje je poznato po svojim antibakterijskim i protivupalnim svojstvima. Kada se dodaje u ulje za rast kose i brade, geranijum pomaže u održavanju zdrave kože ispod brade ili vlasišta, sprečavajući iritacije i infekcije koje mogu usporiti rast kose.

Eterično ulje ilang ilanga

Ilang ilang je egzotično ulje koje ne samo da miriše predivno, već i stimuliše cirkulaciju kože, što rezultira boljim rastom kose. Kada se koristi u ulju za rast kose i brade, ilang ilang takođe hidrira kožu i kosu, čineći ih mekanim i sjajnim.

Eterično ulje ruzmarina

Ruzmarin je poznat po svojim svojstvima stimulacije rasta kose. On poboljšava cirkulaciju i jača folikule kose, što rezultira bržim rastom i jačom kosom. Kada se kombinuje sa drugim uljima, poput kokosovog ulja, ruzmarin može biti izuzetno efikasan u tretiranju problema sa opadanjem kose ili sporim rastom brade.

roler boce

doTERRA roller boca

Preporučujemo visokokvalitetne čelične valjkaste boce od ćilibarnog stakla koje koristi doTERRA za svoje TOUCH blendove.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali Vaš ugođaj na sajtu. Ukoliko nastavite da koristite naš sajt pretpostavićemo da se slažete sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.