Varenje i zdrava creva

Imati dobro varenje i zdrava creva je važan deo zdravog života. Zdrav gastrointestinalni trakt je u stanju da bolje razgradi hranu i apsorbuje kritične hranljive materije. Uznemiren ili ukočen stomak može zaustaviti sve vaše aktivnosti. Kada su vaša creva zdrava, ona podržavaju zdravlje celog tela, od imunološke funkcije do vaših emocija.

ZenGest / DigestZen

Eterična ulja i varenje

Najbolji način do zdravih creva je da promenite svoje navike u ishrani. Možete početi tako što ćete izbaciti supstance koje mogu da iritiraju vašu crevnu sluznicu, kao što su kofein, alkohol ili rafinisani šećeri. Pored toga, može biti korisno dodati regenerativne supstance kao što su zdrave masti, probiotici i aminokiseline.

Pokušajte da koristite doTERRA Lifelong Vitality Pack da dopunite unos omega, antioksidanata i vitamina i minerala.

Digestivni enzimi

Aktivnost enzima je važan deo zdravog sistema za varenje. Digestivni enzimi su specijalizovani proteini koji pomažu u razgradnji hrane i pretvaranju hranljivih materija u energiju u ćelijama. ZenGest TerraZyme (DigestZen TerraZyme je naziv u Severnoj Americi) je mešavina aktivnih digestivnih enzima iz cele hrane koji pomažu u varenju proteina, masti, složenih ugljenih hidrata, šećera i vlakana. Uzimanje ZenGest TerraZyme-a uz obroke podržava varenje i metabolizam prerađene hrane sa nedostatkom enzima.

Zdrave crevne bakterije

Zdrave odrasle osobe obično imaju više od 1.000 vrsta bakterija u svojim crevima. Ovaj „mikrobiom“ je povezan sa različitim aspektima zdravlja, uključujući emocije, težinu i imunološku funkciju.

Jedenje širokog spektra povrća i voća može pomoći u diverzifikaciji zdravih bakterija u crevima. Suplementacija probioticima takođe može biti korisna. Uzmite jedan PB Assist+ tri puta dnevno sa hranom tokom 10 dana da biste podstakli kolonizaciju prijatne digestivne flore.

Toksično opterećenje i varenje

Ponekad, ako sluznica tankog creva ne radi optimalno, neželjene supstance mogu da prođu u krvotok. Ovo se često naziva „Sindrom propustnih creva“. Kao rezultat toga, creva su manje sposobna da proizvode digestivne enzime neophodne za apsorpciju esencijalnih hranljivih materija. Smanjenje toksičnog opterećenja vašeg tela je važan korak. Uzimanje kapi eteričnog ulja mandarine ili ulja limuna interno svakog dana, ujutro i uveče, može pomoći vašem telu da se očisti.

Eterična ulja za pomoć i podršku varenju

Za svakodnevnu podršku varenju koristite ZenGest Softgels ili DigestTab tablete za žvakanje. Oba sadrže mešavinu eteričnih ulja koja pomažu u varenju hrane, umiruju povremene stomačne tegobe i smanjuju neprijatne gasove i nadimanje. Držite ih pri ruci za zdrav, prirodan i nežan način održavanja zdravog sistema za varenje.

Kao poslednja misao, kao što zdrava creva mogu uticati na emocionalno zdravlje, vaše emocije mogu uticati na vaše probavno zdravlje.

Smanjenje i upravljanje stresom može pomoći da se maksimalno poboljša zdravlje vaših creva. Dobro spavajte noću, budite pažljivi i emocionalno vodite računa o sebi.

SAVETI ZA DOBRO VARENJE I ZDRAVA CREVA

  • Utrljajte ZenGest Touch na stomak.
  • Uzmite jednu do dve kapi peperminta da biste ublažili povremene stomačne tegobe.
  • Tokom duge vožnje automobilom, raspršite ili stavite kapljicu đumbira na dlan i udahnite.
  • Uzmite jednu kap ulja limuna u vodi za čišćenje i varenje.
  • Uzmite jednu do tri ZenGest TerraZyme kapsule uz obroke tokom dana kako biste podstakli proces varenja i apsorpciju hranljivih materija.
  • Dodajte nekoliko kapi ZenGest mešavinu ulja u vodu da biste ih uzimali interno.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali Vaš ugođaj na sajtu. Ukoliko nastavite da koristite naš sajt pretpostavićemo da se slažete sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.