Korisnički vodič za eterično ulje Copaiba sa 10+ upotreba, prednosti i često postavljana pitanja

Eterično ulje Copaiba pomaže u održavanju kardiovaskularnog i mišićno-skeletnog sistema i kože. Takođe je poznato po pojačavanju efekata drugih ulja, umirujućim svojstvima i sposobnosti da umiri probavni sistem.

Cedjenje smole iz Copaibe

Kako se pravi eterično ulje Copaiba

Prvo se izbuse rupice u deblu ili granama drveta, iz kojih se prirodno izlučuje smola. Smola se sakuplja i destilira kako bi se dobilo eterično ulje.

doTERRA eterično ulje Copaiba je jedinstvena mešavina, jer se dobija parnom destilacijom od 4 vrste smole drveta Copaifera (Copaifera officinalis, Copaifera langsdorffii, Copaifera reticulata, Copaifera coriacea). Ova mešavina više vrsta copaifera doprinosi snažnijoj i efikasnijoj verziji eteričnog ulja. Copaiba stabla se nalaze u severoistočnom Brazilu i regionima Ekvadora u Južnoj Americi.

Koje su prednosti ovog eteričnog uja?

Copaiba ulje sadrži sastojke seskviterpena, uključujući beta-kariofilen, kopen, trans-a-bergamoten, alfa-kubeben, beta-elemen i beta-kubeben.

 • Smanjuje inflamatorni odgovor
 • Smiruje nelagodnost u zglobovima
 • Podržava varenje
 • Smanjuje fleke na koži
 • Podržava kardiovaskularne funkcije
 • Podržava zdravo imunološko funkcionisanje
 • Pomaže opštem zdravlju vašeg tela

Difuziranje Copaiba ulja takođe pomaže da podignete raspoloženje, smanjite nervozu – napetost, smirite stres, da se opustite u trenucima uznemirenosti.

10+ naučnih i medicinskih studija

Kako koristiti eterično ulje Copaiba

Istorijski gledano, eterično ulje smole copaiba se koristilo širom Amazona da bi pomoglo ljudima da zaleče i podrže svoja tela u prevazilaženju povreda. U tradicionalnoj peruanskoj medicini, nekoliko kapi esencijalnog ulja kopaibe se dodaje u kašičicu meda i proguta kako bi se podržao i ojačao imuni sistem tela. Ovo dragoceno eterično ulje koje zaslužuje svoj prostor u vašoj kolekciji ulja.

Postoje tri glavna načina da se ulje copaiba koristi: aromatično u difuzeru ili na nakitu za difuziju, direktno (topikalno) na koži razblaženo sa osnovnim uljem ili interno.

Najbolje razblažiti eterično ulja za lokalnu upotrebu

Za razblaživanje koristite osnovno ulje kao nosač eteričnog ulja, koje može biti bilo koje hladno ceđeno ulje na bazi semena (idealno organsko i nerafinisano). Uključujući većinu ulja za kuvanje, poput kokosovog ulja, ulja avokada i maslinovog ulja. Lično volimo da koristim Jojoba ulje (vosak) i doTERRA frakcionisano kokosovo ulje.

15 omiljenih načina upotrebe eteričnog ulja Copaiba

Copaiba se često koristi da pomogne vašem telu tako što umiruje bolne zglobove i mišiće, podržava zdravlje kože, utešuje vaše disanje, podržava funkcionisanje nerava i čisti vaš sistem za varenje.

 1. Dodajte 1 kap po 1ml osnovnog ulja u bočicu sa valjkom kako biste pomogli svom telu da se zaceli nakon povrede. Moje omiljeno je po 3 kapi eteričnih ulja kopaibe, lavande i tamjana.
 2. Dodajte kapljicu eteričnog ulja kopaibe u svoju omiljenu hidratantnu kremu za lice kako biste održali kožu čistom i smanjili pojavu fleka
 3. Difuzirajte kopaibu da biste smirili svoje emocije, posebno tokom anksioznih trenutaka.
 4. Napravite sopstveni uradi sam parfem koristeći esencijalno ulje kopaibe i razblažite ga u svom omiljenom osnovnom ulju ili nakapajte nekoliko kapi na nakit za difuziju
 5. Dodajte copaibu u svoju omiljenu bazu za kupanje i gel za tuširanje bez mirisa da biste napravili tuš gel ili kupku koja će vam pomoći da se opustite i opustite.
 6. Opustite se pre spavanja tako što ćete razblažiti kap esencijalnog ulja kopaibe i osnovnog ulja, utrljavajući ih na zglobove, grudi, vrat i stopala.
 7. Napravite sopstveni osveživač prostorija u spreju. Sipajte 40 kapi esencijalnog ulja copaibe u staklenu bočicu sa raspršivačem od 120ml, dodajte u to još 30ml hamamelisa i prstohvat himalajske soli i napunite bocu sa destilovanom vodom do kraja.
 8. Ponesite sa sobom dok ste u pokretu dodavanjem 5-10 kapi ulja copaibe u bočicu od 10ml napunjenu osnovnim uljem
 9. Razblažino ulje kopaibe utrljajte na grudi kako biste podržali i umirili disanje
 10. Napravite sopstvenu mešavinu za ublažavanje bolova: pomešajte 8 kapi kedrovine sa 3 kapi eteričnog ulja crnog bibera i 3 kapi eteričnog ulja karanfilića. Sipajte u 10ml bočicu sa valjkom, napunite ostatak sa osnovnim uljem. Nanesite na bolna mesta.
 11. Za ublažavanje bolova pri nicanja zuba kod beba: Razblažite 1 kap ulja Copaibe sa 5ml osnovnog ulja. Namažite na vilicu bebe gde rastu zubi.
 12. Dodajte u vodicu za ispiranje usta ili pastu za zube da biste podržali oralno zdravlje.
 13. Razblažite ulje kopaibe najmanje 50% u bočici sa valjkom da biste ublažili nelagodu posle ujeda buba
 14. Difuzirajte da biste smirili nervoznu napetost vašeg kućnog ljubimca
 15. Difuzirajte, nosite difuzni nakit ili nanesite lokalno (razblaženo) da biste se smirili od stresnih trenutaka

NAPOMENA: Nemojte da vas zavaravaju pametni marketinški trikovi. Nisu sva eterična ulja ista. Uverite se da ne trošite novac na lažna ili izmenjena eterična ulja, čak i ako su označena kao “čisto eterično ulje”. Koristite doTERRA proizvode kako biste bili sigurni da nećete trošiti novac na brendove ulja koji vas pravno obmanjuju putem lažnih marketinških praksi.

Često postavljana pitanja o eteričnom ulju Copaiba:

Kako da čuvam eterično ulje Copaiba-e?

Eterična ulja su moćna i sa njima treba rukovati sa poštovanjem i držati ih van domašaja dece. Da biste maksimalno produžili vek vašeg ulja, obavezno ih čuvajte u bocama od ćilibarnog stakla, na hladnom suvom mestu bez direktne sunčeve svetlosti.

Da li je eterično ulje copaiba bezbedno za upotrebu tokom trudnoće?

Tipično, ne. Postoje mnogo nežnija eterična ulja koja se koriste tokom trudnoće ako su vam potrebna poput tamjana (Frankincense).

Koja eterična ulja čine dobru alternativu za Copaiba?

Po svom hemijskom sastavu eterično ulje crnog bibera (Black Pepper) je nasličniji sastavu Copaibe.

Može li Copaiba izazvati alergiju?

Postoji nekoliko razloga zbog kojih biste mogli doživeti reakciju sličnu alergijskoj od eteričnih ulja. Obično je to uzrokovano nerazblaživanjem ulja koje nanosite na kožu ili nedovoljnim razređivanjem, kao i emocionalnim odgovorom.

Koliko često treba koristiti eterično ulje Copaibe?

Ovo zavisi od toga za šta ga želite koristiti i koliko iskustava imate sa eteričnim uljima. Ako Vam potrebna pomoć za korišćenje Copaiba ulja, slobodno nas pozivite na telefon sa kontakt stranice.

Proizvodi koji u svom sadržaju imaju Copaiba eterično ulje

Copaiba Rezime… Da li vredi koristiti?

Uz brojne načine upotrebe eteričnog ulja copaiba, sigurno će vam pomoći u zdravlju kože, mišićno-skeletnog, nervnog, kardiovaskularnog, digestivnog i imunološkog sistema.

Možda ne bih nikada pomislio da kupim ovo ulje jer imam eterično ulje tamjana (Frankincense) u svojoj kolekciji. Bio je ulje meseca i tako sam ga besplatno dobio. Znao sam o njemu da dobro deluje na upale. Imao sam gnojnu upalu zuba – rešio sam problem preko noći pomoću copaibe. Ko je imao takav problem zna koliko vremena treba antibiotiku da deluje…

Copaiba eterično ulje DEFINITIVNO morate imati u svojoj kolekciji!

Da li ste znali da eterično ulje Copaiba sadrži 55% beta-kariofilena. Najveću količinu među trenutno poznatim eteričnim uljima. Beta-kariofilen deluje na naš endokanabinoidni sistem, tačnije direktno na CB2 receptore (nema psihoaktivno dejstvo kao CBD ulje). CB2 receptori se eksprimiraju uglavnom na ćelijama imunog sistema i učestvuju u modulaciji funkcionisanja imunog sistema. CB2 receptori su takođe pronađeni u cerebrumu i moždanom stablu.
Pročitaj više o ovoj temi →

Vredi pročitati

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali Vaš ugođaj na sajtu. Ukoliko nastavite da koristite naš sajt pretpostavićemo da se slažete sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.