Eterično ulje Melisa

doTERRA eterično ulje Melissa ima širok spektar prednosti i upotrebe. Posebno, pruža snažnu podršku nervnom i imunološkom sistemu i promoviše zdravu ćelijsku funkciju.

Процењено време читања: 3 minuta

Preporuke za korišćenje eteričnog ulja matičnjaka

  • Uzmite jednu do dve kapi interno da biste podstakli zdrav imuni odgovor.
  • Uzmite dve kapi interno da biste unapredili zdrav nivo holesterola koji je već u normalnom opsegu.
  • Nanesite kap ispod jezika i progutajte da biste podržali zdravlje ćelija.
  • Difuzirajte noću da biste smanjili osećaj stresa i stvorili opuštajuće okruženje.
  • Dodajte ulje matičnjaka u svoju dnevnu hidratantnu kremu da biste podmladili kožu.

Melisa

Šta je esencijalno ulje Melise?

Melisa, takođe poznata kao matičnjak, koristi se kao deo tradicionalne zdravstvene prakse u Evropi više od 2.000 godina. Korišćen je za podršku kognitivnom zdravlju, smirivanju nervnog sistema, podršku digestivnom zdravlju i promovisanju zdrave imunološke funkcije. Za cara Karla Velikog se pominje da je naredio da se melisa uzgaja u baštama u njegovom carstvu. Matičnjak je biljka sa vrlo malim prinosom eteričnog ulja, što ga čini posebno dragocenom.

Za šta se koristi ulje melise?

Ulje melise sadrži hemijske sastojke citral, germakren i beta-kariofilen, koji podržavaju imunološki sistem. Eksperimentalna istraživanja sugerišu da citral ima svojstva unutrašnjeg čišćenja koja mogu pomoći u održavanju zdrave funkcije imunog sistema kada je to najpotrebnije. Kada se uzima interno, uljem matičnjaka pomaže u održavanju zdravog imunološkog odgovora. Takođe pruža antioksidantnu podršku.

Poput tamjana, Melisa podržava zdravlje ćelija. Sadržaj citrala posebno podržava zdravu ćelijsku funkciju u nervnom sistemu kada se uzima interno. Uzmite kap matičnjaka pod jezik svakog jutra kako biste promovisali zdravu ćelijsku funkciju, podržali kognitivno zdravlje.

Kako miriše ulje melise?

Sveža, zeljasta aroma ovog eteričnog ulja umiruje. Raspršite ili utrljajte u grudi da biste smanjili stres i poboljšali emocionalno blagostanje. To može biti posebno korisno noću da podstakne osećaj opuštanja i san. Pomešajte eterična ulja melise i lavande sa frakcionisanim kokosovim uljem za masažu koja će smiriti um i telo.

Za šta je još dobro eterično ulje Melise?

Melisa takođe ima odlično svojstva čišćenja površine. Može se koristiti za čišćenje i prečišćavanje površina u kući, a posebno je od pomoći u kuhinji. Dodajte nekoliko kapi u sprej bocu sa vodeom da biste napravili jednostavan sprej za čišćenje. Melisa ima umirujući efekat na kožu. Dodajte ga u svoju hidratantnu kremu i nanesite svakodnevno da biste podmladili kožu.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali Vaš ugođaj na sajtu. Ukoliko nastavite da koristite naš sajt pretpostavićemo da se slažete sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.