Esencijalno ulje crbog bibera

Crni biber je najtrgovaniji začin na svetu. Toplo i svestrano esencijalno ulje crnog bibera pomaže zdravlju višestrukih telesnih sistema, uključujući imunološki i probavni.


Saveti za upotrebu:

  • Pre ili posle provoda nu hladnom vremenu, razblažite crni biber kokosovim uljem i masirajte donji deo stopala. Snažan efekat zagrevanja je savršena priprema za izlazak i/ili odličan način da brzo povratite toplotu kada se vratite unutra.
  • Uzmite jednu ili dve kapi interno da biste pomogli u bilo čemu od sledećeg—podrška antioksidansima, varenje, zdrava cirkulacija, imunološka funkcija i anksioznost.
  • Raspršite crni biber sa bobicama kleke i zimzelenom, ili po sopstvenom izboru, da biste stvorili snažno osvežavajuću zimsku mešavinu.
  • Za dodatni nalet ukusa, dodajte ga u marinadu za roštilj, omiljeni recept za supu ili druga jela.

esencijalno ulje crnog bibera

Koje su zdravstvene prednosti esencijalnog ulja crnog bibera?

Crni biber je opšte poznat po svom ukusu i velikoj upotrebi u kulinarstvu, ali takođe nudi mnoge zdravstvene prednosti. Eterično ulje crnog bibera se destiluje parom iz ploda biljke bibera. Koristi se od antike – i zbog ukusa i zbog zdravstvenih kvaliteta. Opisano kao ljuto, oštro, voćno i začinjeno, eterično ulje crnog bibera ima snažan osećaj zagrevanja i može se koristiti i lokalno i interno. Ako se primenjuje lokalno, važno je da se crni biber razblaži osnovnim uljem kako bi se smanjila osetljivost kože.

Crni biber je bogat hemijskim komponentama kariofilenom i limonenom. Nedavna istraživanja sugerišu da kariofilen može da podrži zdrav osteoblast — ćelije odgovorne za održavanje funkcije strukture kostiju.* Limonen je hemijska komponenta koja se u izobilju nalazi u uljima citrusa i objašnjava njegova svojstva čišćenja i pročišćavanja.

Kako da koristim esencijalno ulje crnog bibera?

Uzet interno, crni biber pruža antioksidativnu podršku i pomaže imunološkom, cirkulatornom i digestivnom sistemu. Jedan je od sastojaka doTERRA On Guard® + mekih gelova. Takođe možete jednostavno uzeti jednu ili dve kapi esencijalnog ulja crnog bibera u vegetarijanskoj kapici dnevno za podršku imunitetu kada su sezonske pretnje velike.* Uzmite crni biber interno da biste poboljšali probavu, bilo u vegetarijanskoj kapi ili dodavanjem u hranu. Crni biber posebno dobro ide uz meso, supe ili predjela.

Crni biber može smiriti i kožu i emocije. Miris može pomoći u ublažavanju anksioznih osećanja, dok ga masiranje u koži stvara osećaj utehe, zagrevanja.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali Vaš ugođaj na sajtu. Ukoliko nastavite da koristite naš sajt pretpostavićemo da se slažete sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.