Prikazani svi od ukupno 9 rezultata

Eucalyptol

Sadržaj Eukaliptola (1.8-cineole) eteričnim uljima daje duboko osvežavajuću aromu i efekat hlađenja kada se nanese na kožu.


Eukaliptol, poznat i kao 1,8-cineol, je hemijsko jedinjenje koje se nalazi u uljima eukaliptusa. On je organski spoj sa hemijskom formulom C10H18O i ima karakterističan miris mentola i eukaliptusa.

Eukaliptol ima brojne primene u farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji. Koristi se kao sastojak u proizvodima za negu kože i kose, u proizvodima za usta, kao i u lekovima za tretiranje respiratornih problema poput astme, bronhitisa i kašlja. Takođe se koristi i u proizvodnji parfema, sapuna i drugih mirisnih proizvoda.

Osim svojih mirisnih svojstava, eukaliptol ima i brojne druge koristi. On ima antimikrobna svojstva i može se koristiti kao prirodni dezinficijens. Takođe se smatra da ima protivupalna svojstva, što ga čini korisnim u tretiranju upalnih stanja poput artritisa.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali Vaš ugođaj na sajtu. Ukoliko nastavite da koristite naš sajt pretpostavićemo da se slažete sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.