Prirodni lak za kosu sa uljem ruzmarina

Pravljenje sopstvenog laka za kosu je lako sa eteričnim uljima uljima, a za to je potrebno samo nekoliko jednostavnih sastojaka koje verovatno već imate kod kuće.

Ovaj biljni lak za kosu se lako može prilagoditi vašim željama korišćenjem vaših omiljenih eteričnih ulja i prilagođavanjem recepta kako biste stvorili željenu držanje.

Sastav

Ulje ruzmarina

Ruzmarinovo ulje može pomoći u jačanju kose i poticanju njenog rasta, a takođe ima protivupalna svojstva koja mogu pomoći u borbi protiv peruti i iritacije vlasišta.

Ulje geranijuma

Geranijum može pomoći u regulaciji proizvodnje sebuma, što može pomoći u održavanju zdravog vlasišta i smanjenju masnoće kose.

Ulje nane

Nana ima osvježavajući miris i može pružiti dodatni sjaj kosi. Lavanda ima umirujuća svojstva koja mogu pomoći u smanjenju iritacije vlasišta, a takođe može pomoći u borbi protiv peruti.

Ulje muškatne žalfije

Muškatna žalfija ima antibakterijska i protuupalna svojstva koja mogu pomoći u borbi protiv infekcija i iritacija vlasišta.

Sve ove biljke su poznate po svojim lekovitim svojstvima, a korišćenje prirodnog laka za kosu koji sadrži ova eterična ulja može biti korisno za održavanje zdrave kose i vlasišta.


Potrebno vreme 25 minuta

Savet: Koristite više ili manje šećera u zavisnosti od toga koliko snažno želite da bude držanje.

Slobodno prilagodite eterična ulja svojim željama. Možete koristiti jedno ili sva eterična ulja navedena iznad. Međutim, budite pažljivi sa citrusnim uljima jer ona mogu posvetliti vašu kosu ako su izložena UV svetlu.

  1. Pravljenje sirupa

    U šerpi pomešajte šećer i vodu. Stavite na vatru da provri i mešajte dok se šećer ne rastvori. Uklonite sa vatre i ohladite.

  2. Mešanje sastojaka

    Sipajte eterično ulje u staklenu bocu sa sprejom od 250ml i dodajte ohlađenu šećernu vodu.

  3. Vaš prirodni lak za kosu je spreman

    Koristite kao i bilo koji drugi lak za kosu.

Ovakav prirodni lak za kosu ima nekoliko prednosti u odnosu na klasične lakove koji sadrže sintetičke sastojke. Prvo, manje je štetan za kosu i vlasište jer ne sadrži hemikalije koje mogu isušiti kosu ili uzrokovati iritacije na koži. Takođe, eterična ulja mogu pružiti dodatnu negu kosi i pomoći u jačanju njezine strukture.


Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali Vaš ugođaj na sajtu. Ukoliko nastavite da koristite naš sajt pretpostavićemo da se slažete sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.