Saveti za upotrebu frakcionisanog kokosovog ulja

28/07/2022

Potpuno rastvorljivo sa svim esencijalnim uljima, frakcionisano kokosovo ulje je odlično osnovno ulje koje se brzo upija i neće začepiti pore. Koristite ga da razblažite eterična ulja pre nego što ih nanesete na kožu. Povećava distribuciju eteričnih ulja, minimizira osetljivost kože i omekšava kožu.

  • Razblažite eterična ulja frakcionisanim kokosovim uljem pre lokalnog nanošenja da biste smanjili osetljivost kože i povećali distribuciju eteričnog ulja.
  • Pomešajte sa umirujućim uljima i umasirajte vrat i ramena za dublju relaksaciju.
  • Može se koristiti kao prirodno sredstvo za uklanjanje šminke. Nanesite nekoliko kapi na vatu i obrišite šminku.
  • Nanesite na stopala pomešanu sa lavandom da omekšate kožu na stopalima.
  • Koristite kao hidratantnu kremu posle tuširanja.
  • Dajte komandnoj tabli vašeg automobila trenutni sjaj tako što ćete naneti frakcionisano kokosovo ulje na krpu i nežno prebrisati.

Kokosovo ulje

Saznajte više frakcionisanom kokosovom ulju

doTERRA frakcionisano kokosovo ulje je prirodno osnovno ulje koje je savršeno za razblaživanje eteričnih ulja za lokalnu primenu. Pored toga što pomaže u sprečavanju bilo kakve osetljivosti kože nanošenjem čistih (nerazređenih) eteričnih ulja na kožu, frakcionisano kokosovo ulje takođe vam pomaže da glatko i ravnomerno nanosite ulja, što može povećati njihovu efikasnost. Svilenkasto i glatko, frakcionisano kokosovo ulje je potpuno rastvorljivo sa svim esencijalnim uljima. Neće začepiti pore i bez mirisa je, bez boje i brzo se upija, što ga čini savršenim za pravljenje sopstvenih mešavina eteričnih ulja.

Dobijeno od belog mesa kokosovog ploda, kokosovo ulje je prirodni hidratant sa mnogim prednostima za kožu. Međutim, obično kokosovo ulje je čvrsto ili polučvrsto na sobnoj temperaturi, što ga čini teškim za upotrebu kao noseće ulje za esencijalna ulja. (Morate da ga istopite da biste pomešali ulja sa njim). Frakcionisano kokosovo ulje je drugačije. Kada se kokosovo ulje frakcioniše, uklanja sve trigliceride dugog lanca (koji čine redovno kokosovo ulje čvrstim na sobnoj temperaturi), čineći ga tečnošću koja slobodno teče. Ovo mu omogućava da se lako meša sa esencijalnim uljima i znatno olakšava upijanje u kožu.

Frakcionisanjem kokosovog ulja takođe se povećava udeo kaprinske i kaprilne kiseline, koje imaju efekat podrške zdravlju kože. Odličan je hidratant i može se koristiti na rukama, stopalima i laktovima da omekša kožu. Frakcionisano kokosovo ulje je veoma stabilno; obično kokosovo ulje traje samo dve godine na sobnoj temperaturi, ali kada se frakcioniše, traje neograničeno. Ovo mu daje veliku prednost u odnosu na druge vrste ulja za nosače (kao što su bademovo, suncokretovo, avokado ili ulje od koštica kajsije), od kojih većina traje manje od godinu dana.

doTERRA frakcionisano kokosovo ulje je bez mirisa i boje i ima neograničen rok trajanja.

Da biste koristili frakcionisano kokosovo ulje kao osnovno ulje, sipajte malu količinu u posudu ili u svoju ruku. Dodajte eterična ulja po izboru, promešajte i rasporedite po koži. Kod većine ulja, koristite pet delova frakcionisanog kokosovog ulja na jedan deo esencijalnog ulja, ali možete da prilagodite po potrebi, razblažujući za decu.

Kokosovo ulje

doTERRA frakcionisano kokosovo ulje

Glavni sastojci:
Pakovanje: 115ml

Detaljno →

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali Vaš ugođaj na sajtu. Ukoliko nastavite da koristite naš sajt pretpostavićemo da se slažete sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.