Esencijalno ulje Ylang Ylang – prolećna wellness rutina

cananga odorata

Vreme čitanja: 4 minuta

Dok proleće otkriva svoju lepotu, biće vam potreban mirisni saveznik koji će podići vašu sezonsku wellness rutinu: esencijalno ulje Ylang Ylang. Poznat po svojoj očaravajućoj aromi i raznovrsnim prednostima, Ylang Ylang je obavezan dodatak vašoj kolekciji ove sezone.

Esencijalno ulje Ylang Ylang se dobiva od cvetova drveta Cananga odorata. Ovo tropsko drvo poznato po intenzivnom egzotičnom mirisu belo-žutih cvetova. Drvo može narasti do 20 metara i cveta tokom cele godine. Vrlo cenjeno zbog svog slatkog, cvetnog mirisa sa primesama jasmina i nerolija.

Ovo egzotično ulje se vekovima koristi u parfimeriji i tradicionalnoj medicini, poštovano zbog svojih umirujućih i balansirajućih svojstava.

  • doTERRA Ylang Ylang esencijalno ulje dolazi sa ostrva Nosy Be—sa severozapadne obale Madagaskara.
  • Za dobijanje 15ml esencijalnog ulja potrebno je 0.9kg cvetova.
  • Esencijalno ulje se dobija parnom destilacijom od sveže ubranih cvetova.
  • Glavni sastojci: Caryophyllene, Farnesene, Germacrene

Način upotrebe

  • Interno
  • Topikalno
  • Aromatično
doTERRA Ylang Ylang - CPTG eterično ulje 15ml

Korišćenje esencijalnog ulja Ylang Ylanga u proleće

Dok prihvatamo podmlađujuću energiju proleća, evo nekoliko divnih načina da uključite Ylang Ylang ulje u svoju sezonsku wellness rutinu:

🌱 Prolećna mešavina

Kombinujte Ylang Ylang sa uljima citrusa kao što su bergamot i grejpfrut za osvežavajuću i energizirajuću aromu. Raspršite ovu mešavinu da biste ojačali svoja čula i ulepšali raspoloženje.

🌸 Uradi sam cvetni body mist

Napravite sprej za telo inspirisan cvetovima mešanjem ulja Ylang Ylanga sa destilovanom vodom i malo hamamelisa. Naprskajte ovu osvežavajući sprej na svoju kožu za predivan cvetni miris koji otelotvoruje suštinu proleća.

🧘‍♀️ Joga na otvorenom

Vežbajte jogu na otvorenom i poboljšajte svoje iskustvo smirujućom aromom Ylang Ylanga. Razblažite nekoliko kapi ulja Ylang Ylanga u osnovnom ulju i nanesite na pulsne tačke pre sesije joge na otvorenom za iskustvo uzemljenja i centriranja.

🧖‍♀️ Prolećna nega

Priuštite sebi luksuznu kupku natopljenu uljem Ylang-Ylanga i Epsom soli. Dodajte nekoliko kapi Ylang Ylanga u vodu za kupanje za iskustvo poput spa koje umiruje um i telo.

Doživite magiju Ylang-Ylanga

Bez obzira da li tražite spokoj, romantiku ili jednostavno dašak prolećnog blaženstva, esencijalno ulje Ylang Ylang je vaša ulaznica za spokoj. Prihvatite njegovu očaravajuću aromu i transformativne prednosti dok putujete kroz lepotu proleća.

Želimo vam sezonu ispunjenu mirom, radošću i aromatičnim čudima Ylang Ylanga!

Blendovi za difuzer sa Ylang Ylang uljem

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali Vaš ugođaj na sajtu. Ukoliko nastavite da koristite naš sajt pretpostavićemo da se slažete sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.