doTERRA MetaPWR Assist – Rezultati kliničkog ispitivanja

MetaPWR Assist

MetaPWR Assist može biti snažan dodatak svakodnevnom režimu za održavanje metaboličkog zdravlja kada se uzima pre najvećeg obroka u toku dana. Svaka kapsula sadrži standardizovani ekstrakt lista duda, berberin, prah kore cimeta i posebnu MetaPWR metaboličku mešavinu eteričnih ulja. Ova formulacija je razvijena u saradnji sa kliničkim istraživačima kompanije doTERRA i koristi vrhunski proces kako bi se maksimalno iskoristila aktivna komponenta ekstrakta lista duda, 1-deoxynojirimycin (DNJ).

Jednostavni i složeni ugljeni hidrati

Svi ugljeni hidrati se sastoje od lanaca šećera, ali se različito metabolišu. Jednostavni ugljeni hidrati se brzo obrađuju, što dovodi do povećanja nivoa šećera u krvi. Ovakvi jednostavni ugljeni hidrati se najčešće nalaze u ultra-obrađenoj hrani, desertima i sličnim namirnicama.

Složeni ugljeni hidrati su poželjniji za organizam od jednostavnih. Složeni ugljeni hidrati su prikladno nazvani jer imaju duže lance šećera koji su kompleksniji za varenje. To rezultira sporijom apsorpcijom i manjim povećanjem nivoa glukoze u krvi. Primeri složenih ugljenih hidrata uključuju cela zrna, povrće i voće. Ove namirnice su bogate vlaknima i esencijalnim hranljivim materijama, što ih čini znatno boljim izborom za vaše telo u odnosu na bezvrednu hranu koja često ne sadrži ove važne nutrijente.

Ekstrakt lista duda

Ekstrakt lista duda je jedan od najistaknutijih i najvažnijih sastojaka MetaPWR Assist-a, jer pomaže da se svi ugljeni hidrati – kako brzi, tako i sporiji – ponašaju kao sporiji. Iminošećeri iz listova duda stupaju u interakciju s digestivnim enzimima koji metabolišu ugljene hidrate, usporavajući njihovo varenje, tako da glukoza ne dospeva u vaš krvotok tako brzo.

Kada uzimate MetaPWR Assist uz obrok, ekstrakt lista duda pomaže vašem telu da uspori varenje ugljenih hidrata koje ste upravo uneli. Naravno, MetaPWR Assist bi trebalo da bude korišćen u kombinaciji sa zdravom, uravnoteženom ishranom. Važno je da unosite složene ugljene hidrate koji su bogati hranljivim materijama i vlaknima. MetaPWR Assist pruža vašem telu dodatnu podršku u održavanju normalnih nivoa glukoze u krvi.*

Skokovi nivoa šećera u krvi i proces starenja

Možda se pitate o vezi između skokova nivoa šećera u krvi, starenja i zdravstvenog stanja. Govori se da svaki put kada vam šećer u krvi poraste, telo stari.

Zamislite svoje telo kao automobil. Ako naglo pritisnete gas i onda brzo kočite, to će se odraziti na trošenje vašeg automobila. To nije dobro ni za kočnice, ni za gume, ni za sigurnosne pojaseve.

Porast i pad nivoa šećera u krvi, čak i unutar normalnih granica, opterećuju vaše telo i dovode do lošeg funkcionisanja ćelija. Što više možete smanjiti varijacije nivoa glukoze i insulina, to bolje. To takođe značajno doprinosi vašem nivou energije!

Kliničko ispitivanje MetaPWR Assist-a

Sproveli smo dvostruko slepo, placebom kontrolisano ispitivanje tokom dve nedelje sa 15 učesnika, svi bez dijabetesa, koji su jeli standardizovan doručak i imali kontinuirano praćenje glukoze tokom dana. U prvoj nedelji ispitivanja koristili su placebo, a u drugoj nedelji MetaPWR Assist.

Nivo glukoze u krvi se merio svakih 15 minuta, kako danju tako i noću, pružajući nam izuzetno korisne podatke. Mogli smo lako pratiti šta se događa satima nakon obroka. Ovaj metod praćenja ličio je na gledanje filma jer je neprekidno merenje glukoze pružilo mnogo više informacija.

Rezultati kliničkog ispitivanja

Evo snimka iz studije. Videćete ove grafikone koji su vizualni prikaz jednog dana u životu nivoa glukoze u krvi učesnika studije.

Izvor: doTERRA

Prve subote ispitivanja, učesnik je još uvek koristio placebo. Kriva je dovela do prosečnog kontinuiranog merenja glukoze u krvi od 102mg/dl.

Izvor: doTERRA


Sledeće subote, učesnik je uzimao pravi MetaPWR Assist. Prosečan broj šećera u krvi bio je 89 – što predstavlja pad od 13% samo tokom te nedelje! Takođe, primetili smo da su maksimumi i minimumi u merenjima postali glatkiji i nežniji, što je upravo ono što želite da postignete koristeći ovaj proizvod.*

Ovo ispitivanje je bilo pilot istraživanje sa malom grupom učesnika, zbog čega smo bili oduševljeni što smo postigli statistički značajne rezultate. To pokazuje koliko je MetaPWR Assist moćan, a mi smo uzbuđeni što ćemo objaviti rezultate našeg kontinuiranog istraživanja čim bude završeno. Jedva čekamo da otkrijemo i podelimo više informacija o moći i budućnosti MetaPWR Assist-a.

Izvor: doTERRA MetaPWR® Assist Clinical Trial Results

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali Vaš ugođaj na sajtu. Ukoliko nastavite da koristite naš sajt pretpostavićemo da se slažete sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.