Kurkuma i metabolizam

Kurkuma kapsule

Sa nedavno lansiranim dvokomornim kapsulama kurkume, rešen je veliki izazov koji se javljao sa konvencionalnim suplementima kurkume. A to je poboljšana biodostupnost.

Ove kapsule kombinuju kurkuminoidne jedinjenja sa turmeronima, što predstavlja sjedinjavanje najboljeg što priroda i savremena nauka mogu da ponude:

  • Podrška antioksidantima
  • Smanjivanje upala
Šta je dvokomorna kurkuma kapsula?

Kapsula sa dve komore je u suštini dve kapsule u jednoj. Posebno je dizajniran da može da isporuči i ulje i ekstrakt kurkume u istoj kapsuli bez ugrožavanja jednog ili drugog. Ovo se postiže tako što se ulje i ne-ulje drže u odvojenim komorama unutar jedne kapsule.

Kurkuma poboljšava metabolizam

Da li ste znali da dvokomorne kapsule kurkume takođe mogu podržati zdrav metabolizam?

Svojstva ovih kapsula koja utiču na metabolizam proizlaze iz obe komore: aktivnih jedinjenja u biljnom ekstraktu (kurkuminoidi) i celokupnog eteričnog ulja kurkume (turmeroni).

Kurkumin

Opsežna istraživanja pokazuju da kurkumin može podržati pravilan upravljanje zapaljenjem i oksidativnim stresom, ali to nije njegova jedina korist. Prema pregledu koji analizira preko 200 studija o kurkumi i njenim efektima na metabolizam, ovo jedinjenje može imati brojne divne prednosti. Druga studija sugeriše da uzimanje kurkumina može podržati zdrav metabolizam glukoze i lipida.

Turmeron

Iako nisu prisutni u ekstraktu, turmeroni se nalaze u značajnim koncentracijama u eteričnom ulju kurkume i imaju niz prednosti, uključujući podršku zdravom metabolizmu. Slično kurkuminu, eksperimentalna istraživanja su pokazala da unutrašnja upotreba eteričnog ulja kurkume može podržati zdrav metabolizam glukoze i lipida. Rezultati kliničkih ispitivanja takođe sugerišu da interna upotreba esencijalnog ulja kurkume može podržati kontrolu telesne težine.

Zaključak

Iako je potrebno sprovesti dalja istraživanja, kombinacija turmerona i kurkuminoida može biti savršen dodatak MetaPWR režimu koji podržava metabolizam zasnovanom na esencijalnom ulju.

Uzmite dve dvokomorne kapsule kurkume dnevno kako biste podržali zdrave zglobove, vezivno tkivo i zdrav metabolizam.

Bibliografija

doTERRA MetaPWR Advantage sa kolagenom i NMN ima čistu formulu koja sadrži devet jedinstvenih tipova kolagen tripeptida. Podržava zdravu funkciju kostiju i poboljšava elastičnost, gustinu i čvrstinu kože.

Kolagen

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali Vaš ugođaj na sajtu. Ukoliko nastavite da koristite naš sajt pretpostavićemo da se slažete sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.