Eterično ulje arborvitae

Toplo i drvenasto, eterično ulje Arborvitae se koristi u praksama meditacije zbog svoje smirujuće arome. Drvo života (arborvitae) obezbeđuje esencijalno ulje sa svojstvima čišćenja. Pomaže u nezi kože i može se koristiti za poliranje nameštaja od drveta.

Saveti za upotrebu:

  • Za prirodni pročišćivač i čistač, dodajte nekoliko kapi eteričnih ulja arborvitae i limuna u sprej bocu sa vodom.
  • Isprobajte masku za lice „uradi sam“ dodavanjem jedne ili dve kapi eteričnih ulja adrene i bergamota u kašiku sirovog meda. Nanesite masku na lice nežnim utrljavanjem u kožu. Nakon 5-15 minuta, isperite masku toplom vodom i krpom.
  • Nanesite eterično ulje Arborvitae na kožu da biste smanjili pojavu fleka.
  • Nanesite na zglobove i gležnjeve tokom planinarenja.
  • Difuzirajte tokom meditacije ili nanesite na svoje pulsne tačke za osećaj mira i smirenosti.

Šta je Arborvitae?

Drvo arborvitae može da živi stotinama godina. Na latinskom, arborvitae znači drvo života, nazvano tako po svojim zdravstvenim prednostima i korisnosti kao građevinski materijal. Arborvitae, ili zapadni crveni kedar, porijeklom je iz Sjeverne Amerike i srodan je džinovskom drveću sekvoje koje uspijeva na sjeverozapadu Pacifika. Eterično ulje Arborvitae je parno destilovano iz aromatičnog drveta ovih zimzelenih stabala. Eterično ulje doTERRA Arborvitae potiče iz Kanade — njegov hemijski sastav sadrži jedinstvenu koncentraciju metil tujata i nosi snažan, drveni miris.

Za šta se koristi eterično ulje Arborvitae?

Zbog visoke koncentracije tropolona, grupe hemijskih jedinjenja, Arborvitae štiti od ekoloških i sezonskih pretnji. Raspršite Arborvitae za prečišćavanje vazduha. Kada se primenjuje lokalno, promoviše čistu, zdravu kožu i može smanjiti pojavu fleka.

Pored toga, eterično ulje Arborvitae pruža emocionalne prednosti. To je istovremeno i stimulativno i prizemno. To može pomoći da se donese osećaj okrepljene smirenosti i svesti. To ga čini privlačnom opcijom za difuziju tokom meditacije ili za stvaranje stanja svesnosti.

Kako se Arborvitae istorijski koristio?

Istorijski gledano, Indijanci su koristili drvo arborvitae u mnoge praktične svrhe. Drvo je korišćeno za izgradnju plovila, totemskih stubova i domova. Koreni i kora mogu se koristiti za pravljenje drugih predmeta kao što su korpe, konopac i kanap. Zapadni crveni kedar je bio idealan za ovakve projekte zbog svog hemijskog sastava i prirodnih konzervansa koji štite drvo od oštećenja. Ova ista svojstva doprinose divnim prednostima eteričnog ulja Arborvitae.