Eterično ulje arborvitae

Toplo i drvenasto, eterično ulje Arborvitae se koristi u praksama meditacije zbog svoje smirujuće arome. Drvo života (arborvitae) obezbeđuje esencijalno ulje sa svojstvima čišćenja. Pomaže u nezi kože i može se koristiti za poliranje nameštaja od drveta.

Saveti za upotrebu:

  • Za prirodni pročišćivač i čistač, dodajte nekoliko kapi eteričnih ulja arborvitae i limuna u sprej bocu sa vodom.
  • Isprobajte masku za lice “uradi sam” dodavanjem jedne ili dve kapi eteričnih ulja adrene i bergamota u kašiku sirovog meda. Nanesite masku na lice nežnim utrljavanjem u kožu. Nakon 5-15 minuta, isperite masku toplom vodom i krpom.
  • Nanesite eterično ulje Arborvitae na kožu da biste smanjili pojavu fleka.
  • Nanesite na zglobove i gležnjeve tokom planinarenja.
  • Difuzirajte tokom meditacije ili nanesite na svoje pulsne tačke za osećaj mira i smirenosti.

Šta je Arborvitae?

Drvo arborvitae može da živi stotinama godina. Na latinskom, arborvitae znači drvo života, nazvano tako po svojim zdravstvenim prednostima i korisnosti kao građevinski materijal. Arborvitae, ili zapadni crveni kedar, porijeklom je iz Sjeverne Amerike i srodan je džinovskom drveću sekvoje koje uspijeva na sjeverozapadu Pacifika. Eterično ulje Arborvitae je parno destilovano iz aromatičnog drveta ovih zimzelenih stabala. Eterično ulje doTERRA Arborvitae potiče iz Kanade — njegov hemijski sastav sadrži jedinstvenu koncentraciju metil tujata i nosi snažan, drveni miris.

Za šta se koristi eterično ulje Arborvitae?

Zbog visoke koncentracije tropolona, grupe hemijskih jedinjenja, Arborvitae štiti od ekoloških i sezonskih pretnji. Raspršite Arborvitae za prečišćavanje vazduha. Kada se primenjuje lokalno, promoviše čistu, zdravu kožu i može smanjiti pojavu fleka.

Pored toga, eterično ulje Arborvitae pruža emocionalne prednosti. To je istovremeno i stimulativno i prizemno. To može pomoći da se donese osećaj okrepljene smirenosti i svesti. To ga čini privlačnom opcijom za difuziju tokom meditacije ili za stvaranje stanja svesnosti.

Kako se Arborvitae istorijski koristio?

Istorijski gledano, Indijanci su koristili drvo arborvitae u mnoge praktične svrhe. Drvo je korišćeno za izgradnju plovila, totemskih stubova i domova. Koreni i kora mogu se koristiti za pravljenje drugih predmeta kao što su korpe, konopac i kanap. Zapadni crveni kedar je bio idealan za ovakve projekte zbog svog hemijskog sastava i prirodnih konzervansa koji štite drvo od oštećenja. Ova ista svojstva doprinose divnim prednostima eteričnog ulja Arborvitae.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali Vaš ugođaj na sajtu. Ukoliko nastavite da koristite naš sajt pretpostavićemo da se slažete sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.