Eterična ulja za podsticanje metabolizma i gubitak težine

Gubitak težine može biti prava borba; znamo da postoje dugoročne zdravstvene prednosti zdrave ishrane i kretanja, bez obzira na to šta kaže vaga, ali može biti frustrirajuće ako se trudite, a ne vidite rezultate.

Svi smo čuli da je osnova svakog uspešnog programa mršavljenja dobra ishrana i vežbanje. Izbacili ste šećer i druge prerađene namirnice, smanjili unos loših ugljenih hidrata i povećali unos proteina. Smanjili veličine obroka, izbegli ste gazirana pića i sokove u korist vode. Izbegavali grickalice i uključili ste intervalni trening visokog intenziteta u svoj program vežbanja.

Ovo je trenutak kada eterična ulja mogu biti od koristi. Svako ulje ima svoje terapeutske karakteristike koje mogu pomoći u prirodnom gubitku težine. Neka pomažu u gubitku masti, dok druga podstiču probavu i ishranu. Neka pomažu u balansiranju hormona koji mogu ometati vaše napore za mršavljenjem. Mogu vam takođe pomoći da kontrolišete svoj apetit i poboljšate metabolizam, između ostalog.

Eterična ulja se dobijaju iz biljaka u njihovom najčistijem, najsirovijem obliku nakon destilacije i presovanja. Zbog toga se često smatraju prirodnim alternativama standardnim farmaceutskim preparatima.

Ako planirate program upravljanja težinom, razmislite o uključivanju eteričnih ulja u svoju ishranu. Osim što vam mogu pomoći u gubitku težine, eterična ulja takođe pružaju različite dodatne benefite.

Eterična ulja i mršavljenje

Gubitak težine je proces smanjivanja telesne mase, obično kroz smanjenje unosa kalorija i povećanje fizičke aktivnosti. Cilj gubitka težine je da se postigne zdravija telesna masa koja odgovara vašoj visini, uz smanjenje rizika od različitih zdravstvenih problema, kao što su srčana oboljenja, dijabetes i visok krvni pritisak.

Svi znamo da ne postoji čarobni tretman za mršavljenje. Planovi ishrane i čudotvorni napici će samo privremeno funkcionisati, ako uopšte, i mogu dovesti do dugoročnih zdravstvenih problema. Konzumiranje uravnotežene ishrane i redovno vežbanje su najefektivniji načini za mršavljenje i održavanje težine. Međutim, uključivanje eteričnih ulja u vašu dnevnu rutinu može pomoći u poboljšanju mentalnog i fizičkog zdravlja, omogućavajući vam da brže i lakše izgubite kilograme.

Eterična ulja su poznata po svojoj sposobnosti da utiču na vaše raspoloženje i mogu vas opustiti ili energizirati. Mogu pomoći kod emocionalnih problema sa kojima se mnogi suočavaju prilikom pokušaja gubitka težine, poput emocionalnog prejedanja, žudnje za nezdravom hranom, iscrpljenosti i gubitka želje.

Da bi iskoristili prednosti ulja, umasirajte ga u svoj stomak, ramena i zglobove. Prilikom upotrebe eteričnih ulja, koncentrišite se na delove tela koji su najosjetljiviji na nakupljanje masnoće.

Dobar difuzer za eterična ulja može vam pomoći u vašoj fitnes avanturi. Zbog aromatičnih svojstava esencijalnih ulja, oseća ćete se sjajno dok vežbate, čak i ako ne volite naporne fizičke aktivnosti.

Kada ste mentalno i fizički zdravi, veća je verovatnoća da ćete se pridržavati svojih ciljeva vezanih za gubitak težine. To podrazumeva da se pridržavate programa vežbanja i izbegavate slatkiše, birajući umesto njih voće.

Eterična ulja mogu pomoći direktnije:

  • Smanjenje želje za hranom
  • Pokretanje vaših vežbi zbog nedostatka motivacije i fokusa
  • Skidanje prekomerne masnoće uzrokovane nezdravim stilom života (poput nepravilnosti u obrascima spavanja i nepotrebnog stresa)
Gubitak težine uz Smart & Sassy eterično ulje

Smart & Sassy

doTERRA Smart & Sassy kombinuje najbolje od svih ovih eteričnih ulja. Ova mešavina potentnih ulja, kada se konzumira, smatra se da podstiče zdrav metabolizam. Ima jako prijatan ukus i pomaže regulisanju gladi tokom dana, istovremeno podstiče zdrav metabolizam i pruža prijatno raspoloženje.

Grejpfrut, limun, nana, đumbir i cimet eterična ulja su sastav Smart & Sassy-a. Kada se kombinuje sa zdravom ishranom i aktivnostima, pomoći će Vam da postignete svoje ciljeve mršavljenja.

Zašto je dobro koristiti Smart & Sassy eterično ulje za mršavljenje?

Velika prednost Smart & Sassy mešavine ulja je njegova sposobnost da pomogne u podsticanju zdravog metabolizma. doTERRA se posvetila stvaranju diuretske, stimulativne i bezkalorične mešavine koja može zaista biti korisna u kontroli vaše gladi i sprečavanju prejedanja, što je jedan od glavnih problema u upravljanju težinom.

Zbog svojih začinskih i živahnih aroma, dodavanje nekoliko kapi Smart & Sassy Metabolic Blend-a u vodu za piće ili čaj pre vežbanja daje vam osvežavajući energetski podsticaj dok istovremeno podstiče energiju i entuzijazam kada razmišljate o vežbanju.

Iako je Smart & Sassy ulje smišljeno da podstiče metabolizam i kontroliše želje, poznato je da pomaže u smirivanju želuca i podizanju raspoloženja – što su dva od najvažnijih faktora koje treba uzeti u obzir. Zašto? Jednostavno zato što je povremena nelagodnost u stomaku neizbežna zbog naglog promene u vašoj ishrani.

Da biste poboljšali efekte mršavljenja, razmislite o dodavanju nekoliko kapi ulja Smart & Sassy u vašu ishranu. Konkretno, jednu mericu čokoladnog ili vanilinog proteina možete pomešati sa vodom, nemasnim mlekom, bademovim mlekom, pirinčanim mlekom ili sojinim mlekom, a zatim dodati jednu kap ulja radi dodatnih beneficija.

Ako koristite Smart & Sassy kao deo dnevne rutine za mršavljenje, dodajte jednu kap ulja u vaš jutarnji šejk za poboljšani ukus i kako bi pomogli u podsticanju metabolizma.

Gubitak težine uz Smart & Sassy Softgels

Ovaj proizvod je napravljen sa ciljem da korisniku pruži sve prednosti Smart & Sassy Metabolic Blend mešavine na jednostavan način, putem mekanih želatinskih kapsula koji se lako uzima.

Ovaj proizvod takođe može pomoći u poboljšanju raspoloženja, što je ključno za postizanje vaših ciljeva u vezi sa težinom i fitnessom.

Kao što je pomenuto i kod Smart and Sassy eteričnog ulja, ovaj proizvod sadrži ulja grejpfruta i limuna, koja sadrže visok nivo limonena za čišćenje i detoksikaciju tela, dok paprena metvica pomaže varenje i smanjenje apetita. Đumbir i cimet pružaju podršku zdravom varenju i metabolizmu.

Kada se kombinuje sa zdravom ishranom i redovnim vežbanjem, može vam pomoći da smanjite kilograme i održite zdravu težinu za ceo život.

Smart & Sassy Softgels su savršeni za putovanja ili za one koji žele lako i praktičan način da konzumiraju eterično ulje.


Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali Vaš ugođaj na sajtu. Ukoliko nastavite da koristite naš sajt pretpostavićemo da se slažete sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.